×
Gazprom, 2011
Bisedimet ruso-ukrainase në lidhje me çmimet e gazit, që u zhvilluan në fund të dhjetorit, përfunduan pa rezultat.
Kompania ruse “Gazprom” ka konfirmuar se tubacioni “South Stream” (“Rryma Jugore”) do të vihet në shfrytëzim në dhjetor të vitit 2015. Tashmë u përcaktua rruga përfundimtare e gazsjellësit.
Tre nga bankat më të mëdha të Japonisë - The Bank of Tokyo-Mitcubishi UFJ
Në 30 vitet e ardhshme kërkesa për burimet e energjisë do të rritet me më shumë se 1/3, duke përfshirë edhe atë për gaz - 60%. I tillë është parashikimi i ekspertëve të Exxon Mobile.
Koncerni rus “Gazprom” dhe Ministria e Infrastrukturës Kombëtare të Izraelit po eksplorojnë tani mundësinë e bashkëpunimit në sferën e shpërndarjes dhe eksportit të gazit izraelit në vendet e treta.
Bullgaria e deklaroi gazsjellësin “South Stream” (“Rryma Jugore”), një sektor i të cilit do të ndërtohet në territorin e vendit, objekt me rëndësi kombëtare.
Shteti i Bashkuar i Rusisë dhe Bjellorusisë mori jetë të re. Në mbledhjen e
Kompania ruse “Gazprom” planifikon në fillim të vitit të ardhshëm të bëjë njëfarë ulje të çmimeve të gazit që furnizohet në Evropë, tha Kreu i koncernit Aleksei Miller.
Rusia do të kundërshtojë normat e Paketës së Tretë të
Kompania ruse “Gazprom” postoi në bursën e Irlandës dy transhe eurobonosh me
Vënia në shfrytëzim e gazsjellësit “Nord Stream” (“Rryma Veriore
Koncerni rus “Gazprom” po merr në konsideratë mundësinë e ndërtimit
“Gazprom” dhe Bjellorusia mund të nënshkruajnë një kontratë të re për furnizimin dhe tranzitin e  gazit rus në dhjetor, thuhet në njoftimin e holldingut rus të gazit.
“Naftogaz Ukraini” ka aplikuar për reduktimin e blerjeve nga “Gazprom” të gazit
“Gazprom” u drejtua në Gjykatën e Arbitrazhit në Stokholm me kërkesën për të zgjidhur konfliktin e krijuar me Ministrinë e Energjetikës të Lituanisë. Kompania ruse dëshiron të arrijë nga shteti balltik kompensimin e humbjeve të veta.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31