×
Gazprom

Kompania greke e gazit DEPA dhe kompania ruse e energjisë "Gazprom" nënshkruan të mërkurën një marrëveshje për uljen e çmimit të gazit me 15% - marrëveshja në fjalë do të zbatohet për dërgesat e gazit që janë realizuar nga 1 korriku i vitit të kaluar, njoftoi Ministria greke e Mjedisit, Energjisë dhe Ndryshimeve Klimatike.

Në pranverë në ujërat territoriale të Bullgarisë do të fillojë ndërtimi i seksionit detar të tubacionit "South Stream" ("Rryma Jugore"), tha Ministri bullgar i Ekonomisë, Energjetikës dhe Turizmit, Dragomir Stoynev.

Koncerni rus "Gazprom" dhe Holdingu gjerman Basf SE nënshkruan marrëveshjen për shkëmbimin e aseteve në mes të "Gazprom" dhe "Wintershall Holding GmbH" ("bijë" 100% e Basf).

Kompania "Gazprom" ka filluar prodhimin e naftës në vendburimin Prirazllomnoje (Prirazlomnoye), i cili është projekti i parë në historinë e Rusisë i destinuar për shfrytëzimin e burimeve të shelfit Arktik rus, thuhet në njoftimin për shtyp të Holdingut të gazit.

Komisioni Evropian javën e kaluar ia ka hyrë punës për studimin e materialeve të "Gazprom-it" për zgjidhjen e çështjes që ka të bëjë me hetimin antitrust të BE-së, njoftoi të mërkurën Nënkryetari i Komisionit Evropian përgjegjës për politikën e konkurrencës, Joaquín Almunia.

Rusia ka ndërmend të investojë në letrat me vlerë të Ukrainës 15 miliardë $. Në të njëjtën kohë çmimi i gazit për Kievin do të reduktohet përkohësisht deri në pothuajse 1.5 herë. Në këto marrëveshje arritën presidentët rus dhe ukrainas, respektivisht Vladimir Putin dhe Viktor Janukoviç.

Kompania ruso-hungareze South Stream Hungary Zrt dhe Konsorciumi Ndërkombëtar i organizatave të projektimit kanë nënshkruar një kontratë për realizimin e punimeve projektuese dhe studimore të seksionit hungarez të gazsjellësit "South Stream" ("Rryma Jugore").

Negociatat midis "Gazprom" dhe "Naftogaz i Ukrainës" deri më tani nuk kanë dhënë asnjë rezultat, njofton Kreu i kompanisë ruse, Aleksei Miller. 

"Gazprom" llogariti se kërkesat e Evropës për gaz të importuar do të rriten deri në 145 miliardë metra kub deri në vitin 2025, ndërkohë që deri në vitin 2035 - në 185 miliardë metra kub. 

Përfaqësuesi zyrtar i kompanisë monopoliste ruse të gazit "Gazprom" Sergei Kuprijanov deklaroi se nuk po përgatitet asnjë ndryshim në kontratat e gazit me Ukrainën.

"Gazprom" dhe qeveria e Serbisë bashkërenditën datën e fillimit të ndërtimit të gazsjellësit "South Stream" ("Rryma Jugore"), i cili do të sjellë gazin rus direkt në Evropë. Ndërtimi i seksionit serb të tubacionit do të fillojë tashmë që në fund të javës së ardhshme. Përveç kësaj, planifikohet edhe ndërtimi i degëve të reja të këtij gazsjellësi - në Kosovë, Maqedoni dhe në formimin shtetëror Republika Srpska.

Ndërprerja e blerjeve të gazit rus nga Ukraina mund të shkaktojë probleme me kalimin tranzit të gazit në Europë gjatë periudhës së dimrit, mendon Zv. Drejtori i Përgjithshëm i Fondit të Sigurisë Energjetike Kombëtare të Rusisë, Aleksei Grivaç.

"Naftogaz i Ukrainës" ndërpreu blerjen e gazit nga kompania ruse "Gazprom".

"Naftogazi i Ukrainës" filloi t’i paguajë kompanisë ruse të naftës dhe gazit "Gazprom" borxhin për karburantin e furnizuar asaj në muajin gusht.

Ukraina, në rast të një qasjeje formale të Rusisë në kuadër të bashkëpunimit dypalësh, mund t'i refuzojë mbështetjen "Gazprom-it" gjatë periudhave të pikut, kur është e rëndësishme të ruhet vëllimi i duhur i gazit tranzit në Europë.

Kreu i kompanisë ruse "Gazprom", Aleksei Miller, ofroi mundësinë e shitjes së gazit për Ukrainën me parapagesë në lidhje me shkeljen nga ana e këtij vendi të kushteve të pagesave.

Kryetari i Bordit Drejtues të kompanisë ruse "Gazprom" Aleksei Miller deklaroi se Ukraina ende nuk ka paguar për furnizimin e saj me gaz në muajin gusht - 882 milionë $.

Kompania ruse e gazit "Gazprom" mund të rifillojë negociatat mbi përfshirjen e saj në projektet gjermane të gazit "Wintershall" në Argjentinë.

Kompania ruse "Gazprom", sipas të dhënave paraprake, në korrik të vitit 2013 rriti furnizimet e gazit në vendet e huaja me 29% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar - deri në 14.037 miliardë m³, thuhet në njoftimin e holdingut rus të gazit.

Kompania ruse e naftës "Rosneft" filloi punimet për eksplorimin gjeologjik në shelfin rus të Detit Barenc. Partnerja e Rusisë në këtë projekt është kompania italiane ENI.

Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31