×
Afganistani, Dhjetor 2011
Rusia i dorëzoi Afganistanit 9 helikopterët e parë Mi-17B5. Edhe 12 helikopterë t
Ministria e Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) e Rusisë do të dërgojë
Presidenti afgan Hamid Karzai kërkoi nga NATO ndërprerjen imediate të inkursioneve të natës. Siç deklaroi në Kabul përfaqësuesi i tij, Presidenti nuk dëshiron që të huajtë të dynden me bastisje në shtëpitë afgane.
Rusia do ti dorëzojë këto ditët e afërta 3 helikopter
Rusia është përfshirë në mënyrë mjaft aktive në ripërtëritjen e ushtrisë dhe policisë afgane, duke i siguruar ato me armë dhe municione falas.
Moska e konsideron krejtësisht të papranueshëm përdorimin e “modelit të
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2011
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
21
22
23
24
25
27
28
30
31