×
Iraku, Qershor 2012
Autoritetet irakiane po shqyrtojnë mundësinë e mbylljes së më shumë se 40
Iraku, konflikt, mediat, BBC, Voice of America
Të paktën 14 persona u vranë dhe 106 u plagosën si reyultat i dy shpërthimeve sot në veri të Bagdadit.
Kandidati kryesor i Presidentit Barack Obama për postin e ambasadorit amerikan në Irak deklaroi se nuk pretendon më për këtë pozitë. Specialisti për Irakun Brett McGurk e shpjegoi refuzimin e tij me ruajtjen e interesave të familjes dhe vendit së tij.
Ministri i Punëve të Jashtëme të Rusisë Sergei Lavrov deklaroi, se detyrat për likuidimin e kërcënimeve në Afganistan, tani për tani, nuk janë zgjidhur. Sipas Kreut të MPJ-së të FR-së, SHBA-ja nuk ka përmbushur kërkesat që dalin nga mandati i OKB-së. Fillimi i largimit të trupave ushtarake, i planifikuar për vitin 2014, është i parakohshëm.
Të paktën 42 persona humbën jetën si rezultat i shpërthimeve në Irak, njofton Kanali televiziv arab "Al-Jazeera". Në Bagdad ndodhën pesë shpërthime. Në të katër rastet u hodhën në erë makina të minuara.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
20
21
23
24
26
27
28
29
30