×
Iraku, Maj 2012
Motoçiklistët rusë, të arrestuar më 20 maj në Irak, u liruan dhe ndodhen në territorin e Ambasadës së Rusisë. Për këtë njoftoi Zëvendëskryeministri i Rusisë Dimitri Rogozin.
Të burgosurit në Irak, motoçiklistët rusë ndodhen ende në paraburgim, edhe
Presidenti i Irakut siguroi se motoçiklistët e arrestuar rusë do të lirohen së shpejti.
Ambasada Ruse në Irak konfirmon informacion për ndalimin e katër motoçikletistëve rusë në Bagdad.
Jo më pak se 4 persona mbetën të vrarë dhe dhjetra të tjer
Në Irak mijëra të dënuar mbahen të ngujuar ilegalisht në burgjet, për mbylljen e të cilave autoritetet patën deklaruar që një vit më parë, njofton Organizata e Mbrojtjes së të Drejtave të Njeriut Human Rights Watch (HRW).
Interpoli lëshoi urdhër-arrestin për Zëvendëspresidentin e Irakut Tareq al-Hashimi, i cili dyshohet për përfshirje në aktivitetin e rrjetit terrorist në atdheun e vet. Kjo është bërë me kërkesën e autoriteteve irakiane.
Militantët e Partisë së Punës të Kurdistanit deklaruan se kanë rrëzuar një avion të papilotuar turk në Irakun Verior.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
16
17
19
20
21
22
23
26
27
28
29
30
31