×
Kosova, Korrik 2011
Situata në Kosovë, ku ndodhën përplasje të armatosura të provokuara nga autoritetet në Prishtinë, vazhdon të mbetet e mbarsur me rrezik shpërthimi.
Në MPJ e Federatës Ruse shprehin shqetësim në lidhje me përkeq
Këshilli i Sigurimit i OKB-së pritet të mblidhet sot në Nju Jork në konsultimet emergjente në lidhje me situatën aktuale në Kosovë. Serbia këmbënguli për zhvillimin e mbledhjes me dyer të hapura, por kjo kërkesë iu refuzua asaj.
Tentativa e autoriteteve të Republikës së vetëshpallur të Kosovës p
Postblloku Jarinjë në kufirin administrativ të Serbisë dhe Kosovës, të cilit iu vu zjarri të mërkurën në mbrëmje, do të kalojë nën kontrollin e forcave ndërkombëtare të NATO-s.
Në Moskë e vlerësojnë si provokacion operacionin e policisë kosovare në kufi
Beogradi do të përpiqet të rregullojë konfliktin që lindi në kufirin administrativ të Serbisë dhe Kosovës ekskluzivisht me mjete diplomatike.
Misioni i BE për sundimin e ligjit në Kosovë (EULEX) doli me kritikë n
Autoritetet e Kosovës po forcojnë kontrollin në rajonet kufitare të banuara nga serbë
Goran Haxhiç u ekstradua në Hagë. Në prag Serbia përmbushi kërkes
Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Politikën e Jashtme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Korrik 2011
Kalendari i ngjarjeve
Korrik 2011
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
30
31