×
festival, 2010
Festivali kushtuar Rusisë po zhvillohet në qytetin Kremlin Bisetr, në periferitë jugore të Parisit. Janë planifikuar të zhvillohen me këtë rast më tepër se 30 aktivitete nga më të ndryshmet.
Filmi i regjizorit Aleksei Popogrebskit "Si arrita të mashtroj këtë verë" do të prezantojë Rusinë në konkursin kryesor të Festivalit kinematografik ndërkombëtar në Berlin, i cili do të zhvillohet në shkurt. Ngjarjet e filmit zhvillohen në meteorostacionin polar.
Në Teatrin Artistik të Moskës që mban emrin e Çehovit do të zhvillohet një mbrëmje kulturore për nder të 150 vjetorit të ditëlindjes së dramaturgut të madh Anton Çehov.
Viti Rusi-Francë do të bëhet eveniment historik në jetën e dy vendeve, deklaroi Drejtuesi i administratës së Presidentit të Rusisë Sergei Narishkin, i cili mbërriti në Paris me rastin e startimit të programit të këtij festivali.
"Bukuria e profesionit të regjizorit konsiston në atë, se ty të lejohet të mishërosh në jetë fantazitë e tua", kështu shprehej mjeshtri i madh i kinematografisë italiane Federico Fellini.
Rusia, kinematografia, festival, çmimet, regjisor, filmi, Federico Fellini, gjenial
Në moshën 3 vjeçare prindërit i dhuruan atij një sintetizator jo
Në Moskë po përfundon festivali i 13-të i rinisë "Kthimi". Në "Koncertin përfundimtar sipas kërkesave të interpretuesve", secili nga muzikantët përfshiu veprën e vet të preferuar.
muzikë, festival, Moska, rinia, interpretim
Në Nice po zhvillohet Festivali i XI i artit rus "Ruskoff". Në programin e tij hyjnë koncerte, pjesë teatrale dhe shfaqja e filmave artistikë. Eveniment kryesor i festivalit u bë premiera e spektaklit "Aurora.
Viti që sapo hyri do të kalojë nën shenjën e kremtimit të jubileut të Anton Çehovit. Më 29 janar mbushen plot 150 vjet që nga dita e lindjes së tij.
Në Soçi (Jugu i Rusisë) po hapet festivali i XIII Ndërkombëtar i fëmijeve "Shpresat e Europës". Afro 2 mijë talente të reja nga Rusia dhe vende të tjera do të konkurojnë në nominacionet "Koreografi", "Vokal".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2010
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2010
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31