×
zjarr, Gusht 2010
Zjarret natyrore në Lindjen e Largët të Rusisë u shuan, i njoftoi Agjencisë
Si rezultat i zjarrit në shtëpinë e të moshuarve, që ndodhej në qytetin rus Vishni Volloçek, ka të dëmtuar dhe viktima. Shpëtuesit evakuuan 500 banorë të shtëpisë së të moshuarve. Shkaqet e zjarrit po sqarohen.
Sipërfaqja e zjarreve pyjore dhe zjarreve të torfeve në territorin e Federatës Ruse
Dëmi që iu shkaktua Rusisë nga zjarret mund ti tejkalojë të 300 miliardë $, mendon Drejtori i përgjithshëm i Qendrës së mbrojtjes së natyrës së virgjër Aleksei Zimenko.
Në rajonin e fundit rus - qarkun e Riazanit - u anulua regjimi i situatës së jashtëzakonshme i vendosur në lidhje me zjarret pyjore.
  Zjarret pyjore në Rusi, të lidhura me thatësirën e paparë p
Situata me zjarret natyrore në Rusi u nomalizua, por nga ajo që ndodhi duhet të nxirren mësime serioze. Për këtë njoftoi Presidenti Dimitri Medvediev.
  Fatkeqësia e zjarrtë e natyrës po i dorëzon tashmë pozitat e veta në Rusi.
Regjimi i situatës së jashtëzakonshme planifikohet të anulohet në qarkun e Mosk
Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin u dorëzoi orë të nominuara posaçarisht me emra personalë pilotëve rusë dhe të huaj që morrën pjesë në shuarjen e zjarreve pyjore në Rusi.
Sipërfaqja e zjarreve natyrore në Rusi për 24 orët e kaluara u
  Menjëherë pas vapës përvëluese gati 2 mujore, thatë
Situata me zjarret pyjore po fillon të stabilizohet gradualisht. Sipërfaqja e përfshirë prej tyre për 24 orët e kaluara u reduktua me 3 mijë hektarë. Tani në vend janë fiksuar rreth 500 vatra zjarri.
Zjarret natyrore u likuiduan plotësisht në 14 rajone të Rusisë, deklaroi Kreu i Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme të Federatës Ruse Sergei Shojgu.
SHBA dhe shumë vende të tjera kanë dërguar në Rusi mjete teknike për shuarjen e zjarreve natyrore.
  Kataklizmat natyrore të kësaj vere treguan qartë, se asnjë vend nuk ësht
Sipërfaqja e përgjithshme e zjarreve natyrore në Rusi po vazhdon të reduktohet. Për këto ditët e fundit në qarkun Qendror dhe atë të Privollzhskut të Rusisë zjarreve iu rrëmbye gjysma e territoreve të pushtuara prej tyre.
  Qendra ndërkombëtare për situatat e jashtëzakonshme në qytetin serb Nish, e cila u krijua me propozimin e Rusisë, mund të bëhet bazë e strukturës ruso-evropiane në luftën kundër fatkeqësive natyrore.
Përfaqësuesja Supreme e BE për çështjet ndërkombëtare
  Sipas mendimit të zjarrëfikësve të huaj që mbërritë
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2010
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2010
1
2
3
4
5
7
8
9
14
15
17
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31