×
terrorizmi, Qershor 2013

Përgjigja ndaj sfidave dhe kërcënimeve aktuale mund të jetë vetëm forcimi i sigurisë dhe aftësisë mbrojtëse të shteteve anëtare të Organizatës për Bashkëpunim të Shanghait (OBSH). Ky është rezultati kryesor i takimit të 10-të të ministrave të mbrojtjes të Organizatës për Bashkëpunim të Shanghait.

Ditën e mërkurë, më 26 qershor, në Karaçi të Pakistanit një terrorist kamikaze shpërtheu veten në makinë pranë gjykatës vendore.
Të paktën 10 persona humbën jetën si rezultat i një shpërthimi në provincën jugore të Afganistanit, Kandahar.
Ministri i Informacionit i Sirisë, Omran al-Zoubi, deklaroi se ai mund ta vlerësojë deklaratë
Të paktën 2 persona humbën jetën dhe 11 të tjerë u plagosën rëndë si rezultat i një hedhjes në erë të një terroristi kamikaze në treg në qytetin e Sadah të Jemenit, njofton Ministria e Mbrojtjes e vendit.
Drejtori i Agjencisë së Sigurisë Kombëtare të SHBA-së, Gjenerali Keith Alexander, deklaroi se programet e mbikëqyrjes (survejimit) elektronike, të cilat po i ekspozon publikisht informuesi Edward Snowden, kanë ndihmuar në parandalimin e më shumë se 50 sulmeve që nga viti 2001.

Sipas sigurimeve të ekspertëve, “Al-Qaeda-s” e vetme nuk do të jetë kurrë në gjendje për të rrëmbyer pushtetin në ndonjë vend. Por pse atëhere ajo i pengon aleatët e saj me të gjitha mënyrat e mundshme për ta bërë këtë?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2013
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
21
22
23
24
27
28
29
30