×
terrorizmi, Janar 2012
Në Bagdad të premten buçiti një shpërthim i fuqishëm, si rezultat i të cilit u vranë, së paku, 28 persona dhe mbi 50 të tjerë u plagosën, njofton Agjencia France Presse.
Në Rusi po përkujtojnë viktimat e atentatit në aeroportin e Moskës Domodedovo. Fiks një vit më parë, më 24 janar 2011, një terrorist kamikaz, hodhi në erë eksplozivin e shahidit mbërthyer në brez.
Në Abkhazi u arrit të parandalohet një sulm i madh terrorist. Në rajonin pranëkufitar me Gjeorgjinë - Galskij u gjetën tre mina anti-tank dhe një minë me fragmente metalike, të cilat ishin të lidhura midis tyre me një tel elektrik.
Në Turqi u arrestua ish Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të ushtrisë Ilker Basbug. Ai është akuzuar për komplotimin e një grushti shteti, krijimin e organizatës terroriste dhe kryesimin e saj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
28
29
30
31