×
terrorizmi, 29 mars 2010
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev shkoi në stacionin e metrosë së Moskës "Llubjanka", ku në mëngjes u krye një akt terrorist. Kryetari i shtetit vendosi një kurorë me lule të freskëta në nderim të kujtimit të viktimave të tij.
Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki Mun dënoi vendosmërisht
Interpoli do të ndihmojë në hetimin e shpërthimeve në metronë e Mosk
Një burim pranë organeve të ruajtjes së rendit, i cili është në
Grupi operativ që po zhvillon hetimin e shpërthimeve në metropolitenin e Moskës disponon video icizimet e dy akteve terroriste.
Sot në mëngjes në metronë e Moskës ndodhën dy shp
Një rrip kamikazeje i pashpërthyer i mbushur me eksploziv u gjet në stacionin e metros
Presidenti i SHBA-s Barak Obama dënoi serinë e akteve terroriste që u kryen në metronë e Moskës dhe i quajti ato "indinjuese".
Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin nuk e vë aspak në dyshim faktin,  se organizatorët e akteve terroriste do të kapen dhe do të marrin dënimin e merituar.
Presidenti i Ukrainës Viktor Janukoviç i shprehu ngushëllimet e veta gjithë qytetarë
Franca dënon vendosmërisht aktet terroriste që u kryen në metronë e Moskës. Për këtë deklaroi Ministri francez i punëve të jashtme Bernard Kouchner.
Në Moskë 30 marsi i vitit 2010 është shpallur Ditë Zie për
  Linja që po ndiqet nga shteti "për shtypjen e terrorit në vendin tonë dhe lufta kundër terrorizmit do të vazhdojnë" pa kurrfarë lëkundjesh e deri në fund.
  Tragjedinë që ndodhi në metronë e Moskës e komenton tani pë
Të dy shpërthimet në metronë e Moskës janë të ngjashëm për nga subjekti, njoftoi Prokurori i Moskës Jurij Siomin. Fuqia e shpërthimit në stacionin "Llubjanka" përbënte rreth 3 kilogramë në ekuivalen tritoli.
  Shpërthimet në stacionet e metrosë së Moskës "Llubjanka" dhe "Park kulturi", me propabilitet shumë të madh kanë gjurmë kaukaziane ", deklaroi eksperti analist i një prej strukturave kryesore ushtarake ruse.
Zëvendësi i parë i Kryetarit të Komitetit të Dumës Shtetërore për sigurimin Mihaill Grishankov mendon, se lufta terroriste që ka filluar kundër Rusisë drejtohet për destabilizimin e situatës në vend.
Sot në mëngjes në  metronë e Moskës buçitën dy shpërthime. I pari ushtoi në vagonin e trenit në stacionin e metrosë "Llubjanka".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2010
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2010
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28