×
South Stream, 2013

Moska shpreson se ndërtimi i seksionit të tubacionit të gazit "Rryma Jugore" ("South Stream") në Serbi do të do të shkojë sipas planit, pavarësisht negociatave për anëtarësimin e Serbisë në Bashkimin Evropian të planifikuara për janarin e vitit 2014, thuhet në komentin e Zëdhënësit të Ministrisë së Jashtme të Federatës Ruse, Aleksandër Llukasheviç (Alexander Lukashevich).

Ministri i Ekonomisë dhe Energjetikës të Bullgarisë, Dragomir Stojnev, këto ditët e fundit ka deklaruar se tre vjet e gjysmë rreth projektit të tubacionit të gazit "Rryma Jugore" ("South Stream") në vendin e tij ka pasur vetëm zëra në qarkullin, ndërsa ai këmbëngul në mënyrë kategorike për realizimin e këtij projekti. Për shpejtimin e afateve të ndërtimit të tij bën thirrje edhe Ministri i Jashtëm i vendit Kristian Vigenin.

Kompania ruso-hungareze South Stream Hungary Zrt dhe Konsorciumi Ndërkombëtar i organizatave të projektimit kanë nënshkruar një kontratë për realizimin e punimeve projektuese dhe studimore të seksionit hungarez të gazsjellësit "South Stream" ("Rryma Jugore").

Ndërtimi i sektorit të gazsjellësit "South Stream" në zonën ekskluzive ekonomike të Turqisë do të fillojë në vitin 2014, njoftoi Presidenti rus Vladimir Putin.

"Gazprom" dhe qeveria e Serbisë bashkërenditën datën e fillimit të ndërtimit të gazsjellësit "South Stream" ("Rryma Jugore"), i cili do të sjellë gazin rus direkt në Evropë. Ndërtimi i seksionit serb të tubacionit do të fillojë tashmë që në fund të javës së ardhshme. Përveç kësaj, planifikohet edhe ndërtimi i degëve të reja të këtij gazsjellësi - në Kosovë, Maqedoni dhe në formimin shtetëror Republika Srpska.

Rusia dhe Serbia planifikojnë të ndërtojnë një degë të gazsjellësit kryesor "Rryma Jugore" (ang. "South Stream") në Kosovë, njoftoi ditën e hënë shërbimi për shtyp i qeverisë së Serbisë pas bisedimeve të Kryeministrit të vendit, Ivica Daçiç, me Kreun e kompanisë ruse "Gazprom", Aleksei Miller.

Ambasadori i Rusisë në Serbi, Aleksandër Çepurin, i kërkoi Beogradit të mos diskriminojë "Gazprom" dhe kompanitë e tjera të mëdha ruse.

Në Bullgari ka startuar ndërtimi i gazsjellësit "Rrjedha e Jugut" (ang. "South Stream").

Rusia dhe BE-ja ranë dakord për kushtet e shfrytëzimit të tubacionit të gazit "OPAL". Pritet që marrëveshja përkatëse e "Gazprom" dhe organëve rregullatore të BE-së të nënshkruhet deri në fund të tetorit. Detajet e marrëveshjes deri më tani nuk janë bërë të ditura. "Gazprom", ka shumë mundësi, të fitojë të drejtën për mbushjen e plotë të tubacionit "OPAL" me gaz rus, por për këtë kompania holding do të duhet të bëjë disa lëshime.

Maqedonia dhe Rusia nënshkruan një marrëveshje dypalëshe për bashkëpunim në ndërtimin e tubacionit të gazit "South Stream" ("Rryma Jugore") për furnizimin e gazit natyror rus në Maqedoni.

Qeveria serbe garanton plotësimin prej saj të të gjitha detyrimeve që lidhen me zbatimin e marrëveshjes energjetike me Rusinë dhe realizimin e projektit të ndërtimit të gazsjellësit "South Stream" ("Rryma Jugore"), deklaroi Kryeministri serb Ivica Daçiç.

Qeveria ruse nënshkroi një marrëveshje me Kabinetin e Ministrave të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim në ndërtimin e një dege të gazsjellësit "South Stream" për furnizimin e Maqedonisë me gaz natyror.

"Gazprom" dhe Republika Srpska në përbërje të Bosnjë dhe Hercegovinës nënshkruan hartën rrugore për realizimin e projektit "South Stream" ("Rryma Jugore"), thuhet në njoftimin e kompanisë ruse të gazit.

Pala ruse do të marrë mbi vete financimin e sektorit serb të "South Stream" (ndryshe &ldquo
Serbia filloi përgatitjet për ndërtimin e seksionit të vet të gazsjell
Kompania serbe “Serbiagaz” dhe autoritetet e republikës nënshkruan një marrëveshje mbi ndryshime të caktuara në planin e ndërtimit të gazsjellësit rus. Dokumenti do të mundësojë fillimin së shpejti të punimeve për shtrimin e tubave.
Marrëdhëniet mes Rusisë dhe Serbisë kanë të një karakter t
Rusia i premtoi mbështetjen e vet si politike, ashtu dhe financiare Serbisë. Kryeministri serb Ivica Daçiç u takua në Moskë me Presidentin rus Vladimir Putin dhe zhvilloi bisedime me homologun e tij, Dimitri Medvediev. Në bazë të rezultateve të vizitës së tij u nënshkrua një paketë solide marrëveshjesh dypalëshe, duke përfshirë edhe atë për dhënien Serbisë të një kredie prej gjysmë miliardë dollarë.
Serbia do të fillojë ndërtimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma
Ministria e Energjetikës e Rusisë është duke punuar aktivisht mbi zhvillimin e projektit të ndërtimit të gazsjellësit “Jamal-Evropë 2” nëpër territorin e Bjellorusisë me anashkalim të Ukrainës. Qëllimi i ndërtimit të tubacionit - përmirësimi i besueshmërisë së furnizimeve të lëndës hirdokarbure në Evropën Lindore.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30