×
South Stream, 2011
Turqia i dha leje Rusisë për shtrimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”) dhe nënshkroi me Azerbajxhanin marrëveshjen mbi ndërtimin e tubacionit Transanatolik (TAR).
Kompania ruse “Gazprom” ka konfirmuar se tubacioni “South Stream” (“Rryma Jugore”) do të vihet në shfrytëzim në dhjetor të vitit 2015. Tashmë u përcaktua rruga përfundimtare e gazsjellësit.
Bullgaria e deklaroi gazsjellësin “South Stream” (“Rryma Jugore”), një sektor i të cilit do të ndërtohet në territorin e vendit, objekt me rëndësi kombëtare.
Vënia në shfrytëzim e gazsjellësit “Nord Stream” (“Rryma Veriore
Në rajonin e qytetit serb Paraçin, nëpër territorin e të cilit
Në Hannover të Gjermanisë të martën, më 19 korrik, po zhvillohet raundi i 13 i konsultimeve ndërshtetërore ruso-gjermane në nivelin më të lartë me pjesëmarrjen e Presidentit të Rusisë dhe Kancelares së RFGJ.
Nuk përjashtohet edhe mundësia e ndërtimit të degës së
Evropa duhet të bashkëpunojë me Rusinë në ndërtimin e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”). Me një deklaratë të tillë doli Kreu i Koncernit italian ENI Paolo Scaroni.
BE nuk do të krijojë pengesa të panevojshme, të paargumentuara administrative për projektin
Projekti i ndërtimit të gazsjellësit “South Stream”  (“Rryma Jugore”) për furnizimin e gazit natyror në Evropë do ti paraqitet Komisionit Europian të mërkurën në Bruksel.
Projekti i gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”) ndodhet në gatishmëri
Furnizimet e qëndrueshme të gazit nga Rusia janë element kyç i zhvillimit ekonomik të Evropës Unike. Në një konkluzion të tillë u arrit në konferencën ndërkombëtare “Dialogu Energjetik Rusi-BE”, e cila po zhvillohet në Berlin.
Fillimi i ndërtimit të gazsjellësit “Nabucco” po shtyhet për 2 vjet - nga 2011 deri në vitin 2013. Për këtë, siç dihet, deklaruan përfaqësuesit e konsorciumit të tubacionit.
Në Rusi shprehen të gatshëm të marrin parasysh interesat e Maqedonisë gjatë
“Gazprom” dhe kompania sllovene Geoplin Plinovodi nënshkruan marrëveshjen për krijimin mbi
Të martën, më 22 mars, Kryeministri rus Vladimir Putin fillon turneun e vet dyditor ballkanik. Ai do të vizitojë gjatë tij Slloveninë dhe Serbinë. Kësaj teme i kushtoi komentin e vet vëzhguesi i “Zërit të Rusisë” Pjotër Iskenderov.
Federata Ruse nuk shtron çështjen e heqjes dorë prej realizimit të projektit të gazsjell
Në negociatat e zhvilluara në Kremlin nuk u arrit të sigurohet pëlqimi nga ana
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31