×
muzeume, 2011
Pereslavl-Zaleski është një nga qytetet më të bukura dhe shumë të lashta të Rusisë. Ai ndodhet rreth 130 kilometra nga Moska, në bregun e Liqenit Plesheievo (Pleshcheyevo) në rajonin Jaroslavl. Qyteti u themelua në mes të shekullit XII nga Princi (Kniazi) Juri Dollgoruki.
Ky qytet është vendosur në bregun e djathtë të lumit Vollga, jo shumë larg qytetit Ugliç. Informacioni mbi historinë e tij, që ka arritur deri në ditët tona, është shumë i varfër. Dihet se u themelua ai në shekullin e XII.
Bogoljubovo është një fshat i vogël që ndodhet rreth 10 kilometra larg qytetit Vladimir. Në territorin e tij janë ruajtur ndërtesa e objekte që i përkasin shekullit të XII, ku ishte vendosur oborri i fisnikut rus - rezidenca e Princit (Kniazit) Andrei Bogoljubski.
Vladimir - kryeqyteti i lashtë i Rusisë Veri-Lindore, qyteti me famë për kishat e veta gurëbardha me bukuri të paparë të shekullit të XII. Pikërisht Katedralja e mrekullueshme, madhështore Fjetja e Shën Marisë (rus. Успенский Собор - angl.
Koleksionet e Muzeut të Arteve Figurative “Pushkin” të Moskës janë vënë në dispozicion të vizitorëve tashmë në Internet.
Rostov i Madh (Rostov Veliky), pa ekzagjerim, mund të quhet një nga qytetet më interesante të moçme ruse.
Një tank i viteve të Luftës së Dytë Botërore u ngrit sot nga fundi i lumit Neva në Shën Petersburg.
Ugliç është një nga qytetet më të bukur, më të hijsh
Kryetari i Bashkisë së kryeqytetit rus Sergei Sobianin propozoi që nga 1 deri më 9
Revista me mjaft popullaritet “Forbes” në listën e vet të ratings të
Muzeu i një pikture të vetme me emër të Miasnikov, i cili u krijua
Në Muzeun Historik Detar të Suedisë u hap ekspozita e piktorit të famshëm marinist rus Ivan Aivazovski. Në të janë paraqitur 16 tabllo nga koleksioni i Muzeut Qendror Ushtarak Detar të Shën Petersburgut.
Në festivalin ndërkombëtar “Intermuze-2011”, që u hap më 3 qershor në Moskë, do të marrin pjesë më shumë se 170 muzenj nga Rusia, Europa dhe Korea e Jugut.
Më 18 maj kremtohet Dita Ndërkombëtare e Muzeve. Çdo vit ajo zhvillohet nën një devizë të veçantë. “Objektet do të tregojnë historinë tuaj” - e tillë është motoja e tanishme e kësaj Dite.
Të shtunën e kaluar nga ora 18.00 deri në 24.00 u hapën falas shumë muzenj të Moskës, salla ekspozitash dhe galeri.
Aksioni “Nata në muze” do të zhvillohet më 14 maj në Moskë
“Nata e muzeve” këtë vit do të zhvillohet në Moskë më 18 maj, kurse në Shën Petersburg më 25 maj. Hyrja në muzetë, galeritë e artit, sallat e ekspozitave do të jetë falas.
Më 18 prill-në Ditën e trashëgimisë historike dhe kulturore të Moskës-më shumë se 250 muze, biblioteka dhe pallate historikë janë hapur për të gjithë vizitorët. Hyrja është falas.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31