×
BSHP

Vendet e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP) duhet të zhvillojnë lidhjet integruese në sfondin e zhvillimeve negative në ekonominë globale, të cilat patën një ndikim negativ në marrëdhëniet ekonomike mes vendeve të BSHP-së, mendon Presidenti i Federatës Ruse Vladimir Putin.

Në Minsk Presidenti rus Vladimir Putin dhe liderët e tjerë të vendeve të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP) janë mbledhur në takimin e radhës të Këshillit të Krerëve të Shteteve të BSHP-së.

Rusia dhe shtetet e tjera anëtare të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP) planifikojnë të zgjerojnë bashkëpunimin ushtarak në kuadër të Sistemit të përbashkët të mbrojtjes kundërajrore, njoftoi Zëvendësministri i Mbrojtjes i Rusisë, Gjeneral-Koloneli, Oleg Ostapenko.

Sipas deklaratës së sotme të Presidentit rus Vladimir Putin, prioritetet kryesore të politikë
Proceset integruese në kuadër të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura
Në Minsk po zhvillohet takimi i Këshillit të Krerëve të Qeverive të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP apo CIS), njoftuan agjencitë ruse të lajmeve.
Në kryeqytetin e Turkmenistanit filloi samiti i Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP apo CIS). Në të marrin pjesë të gjitha vendet anëtare. Rusia përfaqësohet nga Presidenti Vladimir Putin.
Në zonat rreth Moskës filluan stërvitjet e trupave të mbrojtjes kundërajrore të vendeve të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura.
Integrimi në hapësirën postsovjetike ka si qëllim krijimin e Bashkimit Ekonomik Euroaziatik.
Një nga kushtet më të rëndësishme për integrimin e vendeve
Çështja e lidhur me ekzekutimin e ushtarakëve polakë nën Katyn nuk ka baza për fillimin e një hetimi të ri. Një vendim i tillë u morr nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (ECHR).
Sistemi i unifikuar i mbrojtjes ajrore të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP
Qendra Kombëtare Ruse për Hulumtim të Opinionit Publik (VCIOM) në tetor të
Në territorin e Rusisë jetojnë dhe punojnë rreth 9 milionë shtetas të huaj, kryesisht nga vendet e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP ose CIS).
Kryeministri i Federatës Ruse i konsideron të drejta shpenzimet e Rusisë për proceset integrues në hapësirën postsovjetike.
Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin merr pjesë sot në Minsk në punën e Këshillit Ndërshtetëror - organit më të lartë të Bashkimit Doganor.
Rusia po inicion projektin më grandioz dhe më ambicioz të integrimit që nga koha e
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2018
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28