×
Osetia e Jugut, 2012
Gjeorgjia nuk do të rivendosë marrëdhëniet me Rusinë në dë

Sot fillon raundi i radhës i bisedimeve të Gjenevës në lidhje me sigurinë në Kaukaz. Përveç figurantëve tradicionalë të këtij formati - përfaqësuesve zyrtarë të Rusisë, Gjeorgjisë, Abkhazisë, Osetisë së Jugut, SHBA, BE-së, OKB-së dhe OSBE-së - në to do të marrin pjesë edhe delegatë nga "Ëndrra e Gjeorgjisë". Në zgjedhjet parlamentare ky koalicioni gjeorgjian u ka premtuar votuesve normalizimin e marrëdhënieve me Moskën.

Sipas fjalëve të Kreut të Osetisë së Jugut Leonid Tibilov, nuk përjashtohet mundësia që Tbilisi të përgatitë kundër republikës së tij provokime të reja. Një këndvështrim të tillë shprehu Leonid Tibilov në takimin me përfaqësuesin e diskutimeve të Gjenevës nga BE-ja, OSBE-ja dhe OKB-ja, Philippe Lefort në Chinval.

Republika e Osetisë së Jugut është e shqetësuar nga kursi revanshist që ndiqet prej udhëheqjes gjeorgjiane. Kjo u njoftua në studion e Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" nga Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Osetisë së Jugut në Federatën Ruse Dimitri Medojev në vigjilje të përvjetorit të katërt të fillimit të veprimeve luftarake të Gjeorgjisë në Chinval (Tskhinval).
Ish Kreu i KGB-së të Osetisë së Jugut Leonid Tibilov fitoi në zgjedhjet presidenciale të republikës. Sipas rezultateve të përpunimit të 67% të votave, ai arriti të fitojë 55.76%, Avokati i Popullit (ombudsman) David Sanakojev - 41,27% të votave, njofton KQZ-ja e vendit.
Pak orë më parë Kryetarja e KQZ-së Bella Plieva njoftoi, se pas përpunimit
SHBA-të dhe Britania e Madhe qëllimisht sabotojnë njohjen e pavarësisë së

I ngarkuari i përkohshëm me detyrat e Prokurorit të Përgjithshëm

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31