×
Osetia e Jugut, 2011

Gjykata e Lartë e Osetisë së Jugut ka pranuar si legjitim anulimin e rezultateve të zgjedhjeve presidenciale, duke hedhur poshtë kërkesën e ish-kandidates të opozitës Alla Dzhiojeva.

Rruga midis Osetisë së Jugut dhe Rusisë është bllokuar “në lidhje me
Raundi i dytë i votimit të zgjedhjeve presidenciale në Osetinë e Jugut do të mbahet pas 15 ditësh, njoftoi Kryetarja e KQZ-së të Republikës Bella Plieva.
Marrëveshjet e arritura midis Federatës Ruse dhe Gjeorgjisë në lidhje me anë

Këshilli i Federatës Ruse ratifikoi marrëveshjet e Federatës Ruse me Abkhazinë dhe Osetinë e Jugut për bashkëpunim dhe ndihmë të ndërsjelltë në çështjet doganore.

Rezoluta e Senatit të SHBA mbi ndalimin e të ashtuquajturit “okupacion” të Abkhazisë dhe Osetisë së Jugut është gabim mjaft serioz.

Më 26 gusht Abkhazia dhe Osetia e Jugut kremtojnë përvjetorin e tretë të pavarësisë në vet.

Presidenti i Osetisë së Jugut Eduard Kokoiti shpreson për forcimin e bashkëpunimit me biznesmenët rusë dhe është i gatshëm tu japë atyre tokë me qira për 99 vjet. Për këtë ai njoftoi sot.

Luftën kundër Osetisë së Jugut në gusht të vitit 2008 e filloi Gjeorgjia, deklaroi Tengiz Sigua, i cili pat kryesuar qeverinë e Gjeorgjisë në periudhën e viteve 1992-1993.

Kopjet e materialeve të hetimeve ruse të ngjarjeve të gushtit të vitit 2008, kur trupat

Ceremonitë përkujtimore, kushtuar përvjetorit të tretë të luftës pesë ditore në Kaukaz, po zhvillohen sot në Osetinë e Jugut (Kaukaz).

Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë e quajti public relations (PR) primitiv, analfabet rezolutën e Senatit të SHBA mbi “pushtimin” e Abkhazisë dhe Osetisë së Jugut nga Rusia.

Sergei Lavrov pritet të mbërrijë me një vizitë pune në Chinval. Ai do të zhvillojë negociata me Presidentin e Osetisë së Jugut Eduard Kokoiti si dhe me drejtuesin e dikasterit të politikës së jashtme Murat Dxhiojev.

Në Tbilisi nën drejtimin e Asamblesë Parlamentare të NATO-s javën e kaluar
Në Gjenevë filloi raundi i 15-të i diskutimeve për sigurimin dhe stabilitetin në Transkaukazi.
Osetia e Jugut filloi sërish procedurën e dorëzimit në Gjykatën
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31