×
Gjeorgjia, Dhjetor 2009
Në vitin 2009 doli në një nivel të ri bashkëpunimi i Rusisë me shtetet ballkanike.
Afro 20 organizata kryesore opozitare të Gjeorgjisë nënshkruan Mesazhin drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së për zhvillimin e të gjitha zgjedhjeve të ardhshme në vend nën vëzhgimin e kësaj organizate.
Moska është e interesuar në efektivitetin sa më të madh të misionit të BE në Gjeorgji, deklaroi Përfaqësuesi zyrtar i MPJ të Rusisë Andrej Nesterenko.
Ministria e transportit e Rusisë i dorëzoi kompanisë ajrore gjeorgjiane "Georgian Airways" lejen për realizimin e fluturimeve charter në Rusi nga 29-deri më 30 dhjetor. Rusia ndërpreu komunikimin ajror me Gjeorgjinë në fillim të tetorit 2006.
Organizatat e bashkatdhetarëve në Belgjikë, Austri dhe Estoni e përshëndetë
Në Moskë janë të mëse të bindur, se në Tbilisi, si dhe më parë, vazhdojnë të mbizotërojnë tendencat, prirjet revanshiste.
Duma Shtetërore shpreh indinjatë në lidhje me aktin e vandalizmit të kryer nga autoritetet
Partitë "Për Gjeorgjinë e drejtë" dhe "Rusia Unike" do të bashkëpunojnë për rivendosjen e marrëdhënieve ruso-gjeorgjiane. Për këtë deklaroi lideri i Partisë, ish kryeministri i vendit Zurab Nogaideli.
Federata belge e organizatave rusishtfolëse ka ndërmend të mbledhë mjete financiare për rivendosjen në Moskë të monumentit të heronjve të Luftës së Madhe Patriotike, që u shkatërrua para pak kohësh në Gjeorgji.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2009
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
26
27
28
29
30