×
Agjencia Kombëtare e Sigurisë, 2013

Gjykata Federale e SHBA-së shfuqizoi ruajtjen (magazinimin) e paligjshme prej Agjencisë Kombëtare të Sigurisë (NSA) të arkivit jashtëzakonish të madh të të dhënave të bisedave telefonike.

Deputeti i Bundestagut gjerman, Hans-Kristian Ströbele, tregoi në studion e Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" në Berlin mbi perspektivat e demaskuesit të veprimtarisë së Agjencisë për Sigurimin Kombëtar (NSA) të SHBA-së Edward Snowden për marrjen e azilit politik në Gjermani dhe marrëdhëniet e Shteteve të Bashkuara me Gjermaninë.

Mediat evropiane, duke iu referuar gazetës greke "Naftemporiki", citojnë këto ditë thëniet e Komisioneres së BE-së për Drejtësinë Viviane Reding të shprehura prej saj në një intervistë me botimin e sipërpërmendur. Interes më të gjallë në radhët e komentuesve dhe ekspertëve ngjalli deklarata e Reding: se një përgjigje efektive ndaj fakteve të zbuluara të përhapjes së spiunazhit elektronik të shërbimeve sekrete amerikane mbi liderët politikë dhe qytetarët e thjeshtë të vendeve evropiane mund të bëhej krijimi në kuadër të Bashkimit Evropian i shërbimit vetiak të inteligjencës - i ngjashëm me po atë CIA ose NSA.

Krerët e të dy komiteteve të Kongresit Amerikan për çështjet e zbulimit kundërshtuan idenë e faljes së ish-agjentit të zbulimit amerikan Edward Snowden, i cili bëri publik informacionin mbi përmasat dhe metodat e mbikëqyrjes, të ushtruara nga NSA-ja (National Security Agency).

Agjencia Kombëtare e Sigurisë (NSA) e SHBA-së ka spiunuar Kreun e Kishës Katolike Romake.

Administrata e Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës bëri publike një pjesë të re të dokumenteve, të cilat kanë të bëjnë me përgjimin e të dhënave të telekomunikacionit të qytetarëve amerikanë.

Skandali me spiunazhin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës kundër aleatëve të tyre më të ngushtë, Kancelares gjermane Angela Merkel dhe Presidentit francez François Hollande, po vjen duke u "pasuruar" me detaje të reja. Deri në fillim të kësaj jave u bë e qartë se Agjencia Kombëtare e Sigurisë (NSA) e SHBA-së ka përgjuar bisedat telefonike të Kancelares gjermane nga viti 2002 e deri në verën e këtij viti.

Agjencia amerikane e Sigurisë Kombëtare (NSA) përgënjeshtroi njoftimet e mediave gjermane se Barack Obama ka qenë në dijeni të përgjimit të telefonit të Angela Merkel që nga viti 2010.

Mediat spanjolle njoftuan se bashkëpunëtorët e Agjencisë së Sigurisë Kombëtare të SHBA-së (NSA) kanë përgjuar 60 milionë telefonata në Spanjë në dhjetor të vitit të kaluar.

Udhëheqësit evropianë janë tani tepër të indinjuar nga veprimet e Agjencisë Kombëtare të Sigurisë (NSA) të SHBA-së dhe kërkojnë marrjen e masave. Por që në 11 korrik të vitit 2001 Parlamenti Evropian pat publikuar ​​një raport mbi rrjetin e spiunazhit ECHELON dhe pasojat e trishtueshme të funksionimit të tij për popullsinë dhe bizneset në Evropë.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31