×
Qipro

Autoritetet qipriote sanksionuan përdorimin e kufizuar prej avionëve ushtarakë rusë të bazës ajrore "Andreas Papandreou" në afërsi të Paphos.

Gjykata Evropiane e juridiksionit të përgjithshëm mori në shqyrtim 12 aplikacionet e të prekurve në mars nga vendimi për të cilin ranë dakord Eurogrupi dhe autoritetet qipriote në kushtet e dhënies Republikës të ndihmës antikrizë me përmasa 10 miliardë euro.

Sipas të dhënave të Eurostat, papunësia në Qipro në korrik arriti në 17.3 %, duke treguar shkallën më të lartë të rritjes ndër 28 vendet anëtare të BE-së në krahasim me të njëjtin muaj të vitit 2012.

Komanda e Forcave Ushtarake Ajrore britanike dislokoi në bazën Ankrotiri, që ndodhet në Qipro, 6 gjuajtës "Typhoon" për shkak të "rritjes së tensioneve" rreth Sirisë.

Gjykata e Qipros dënoi me pesë vjet burg ish-Ministrin e Mbrojtjes të vendit, Kostas Papakostas, lidhur me çështjen (rastin) e shpërthimit në një bazë ushtarake në vitin 2011.

Banka e Qipros ka përfunduar plotësisht procesin e rikapitalizimit, duke konvertuar sot 47.5% të depozitave të pasiguruara në aksione.

Humbjet financiare të depozituesve të mëdhenj të Bank of Cyprus përbëjnë 50-60%, njoftoi Kreu i Bankës Sofoklis Mihaelidis.

Kryepeshkopi i Qipros Chrysostomos II (gr. Χρυσόστομος Β΄) në një takim me Patriarkun e Moskës dhe të gjithë Rusisë Kirill falenderoi Rusinë për pjesëmarrjen në zgjidhjen e problemeve të Qipros.

Njolla e naftës, e krijuar si rezultat i rrjedhjes së rreth 100 ton nafte në brigjet e Qipros Veriore tre ditë më parë, tashmë është shtrirë përgjatë bregdetit në një gjatësi prej 10 km.

Autoritetet qipriote, nga frika e një dyndjeje të pakontrolluar të refugjatëve nga Siria, e kanë mbyllur hyrjen për shtetasit e Republikës Arabe në territorin e tyre, deklaroi Drejtoresha e Departamentit të Migracionit të shtetit ishullor, Ani Shakali.

Rusia dhe Qipro do të arrijnë deri në shtator në marrëveshje në
Qipro mbetet në pritje të vendimit të Rusisë lidhur me lehtësimin e kushteve të kredisë së akorduar në vitin 2011 me një shumë prej 2.5 miliardë euro, deklaroi Ministri i Financave i shtetit ishullor, Haris Georgiadis.
Anija e madhe anti-nëndetëse "Admiral Pantelejev" (russ. "Адмирал Пантелеев") hyri për një vizitë rutinë në portin qipriot të Limasolit (Limassol), njoftoi një përfaqësues i Flotës Ushtarake Detare ruse.
Sot Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Qipros, Panicos Demetriades, dha një konferencë për shtyp ku tregoi në lidhje me humbjet që pësuan depozituesit si rezultat i ristrukturimit të Bankës së Qipros.
Këstin e parë të ndihmës financiare nga kreditorët ndërkombëtarë Qipro do ta marrë aty nga mesi i muajit maj, deklaroi Zv. Presidenti i Komisionit Europian Olli Rehn gjatë një fjalimi në Parlamentin Europian.
Rusia ia zgjati për 2 vjet afatin e kredisë Qipros si dhe uli përqindjen e interesit të kredisë deri në 2.5% në vit. Kredia prej 2.5 miliardë $ iu dha Qipros nga Rusia në vitin 2011.
Ministria e Financave e shtetit ishullor hoqi të gjitha kufizimet e vendosura mbi transferimin e fondeve për klientët ndërkombëtarë të bankave të huaja, njoftoi një burim në Grupin VTB.
Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev, duke folur para Dumës Shtetërore, deklaroi se kriza financiare e Qipros nuk i shkaktoi dëm strukturave shtetërore ruse.
Qeveria e Qipros planifikon të shesë në muajt e ardhshëm një pjesë të rezervave të veta të arit.
Presidenti i Qipros, Nicos Anastasiadis, deklaroi se autoritetet vendase do t’u ofrojnë nënshtetësinë investitorëve të huaj të bankave lokale, të cilët kanë humbur më shumë se 3 milionë euro për shkak të ristrukturimit të institucioneve kreditore.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31