×
arma kimike, Maj 2013
Njoftimet e përhapura se Rusia gjoja e ka furnizuar tashmë Sirinë me sistemet raketore të mbrojtjes kundërajrore “S-300” (russ. “C-300”) dolën së tepërmi të ekzagjeruara.
Militantët e opozitës siriane, të arrestuar në Turqi, po përgatisnin shp
"Midis qytetarëve sirianë që kanë sjellë në spitalet tona ka edhe persona, të cilët janë lënduar nga arma kimike.
Të enjten Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki-moon, shprehu keqardhjen e vet në lidhje me faktin se grupi prej 15 ekspertësh ende nuk ka arritur të gjejë vendet, ku pretendohet të ketë patur sulme me armë kimike.
"Qëndrimi ynë është i tillë: armën kimike në Siri ka shumë mundësi të kenë filluar ta përdorin autoritetet.
Ministri i Jashtëm i Francës, Laurent Fabius, në një intervistë për gazetarët deklaroi se Franca nuk disponon dëshmi faktike të përdorimit të armës kimike në Siri.
Komisioni special i OKB-së për hetimin e shkeljeve të të drejtave të njeriut në Siri zotëron të dhëna mbi përdorimin e armës kimike nga rebelët sirianë - gazit sarin që vepron në sistemin nervor dhe shkakton paralizim.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
1
2
3
4
5
7
8
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30