×
NATO, Maj 2013
Qendra e përbashkët e Ekselencës për Mbrojtje Kibernetike e NATO-s në Talin (kryeqyteti i Estonisë) ka zhvilluar udhëzuesin e parë në botë për zbatimin e dispozitave të ligjit ekzistues ndërkombëtar për luftërat kibernetike (cyber wars). Dokumenti i titulluar "Udhëzuesi i Talinit për zhvillimin e luftërave kibernetike" ka tërhequr tashmë vëmendjen e organeve zyrtare ruse.
Rusia dhe vendet e NATO-s do të zhvillojnë stërvitje të përbashkëta ushtarake në Detin e Zi për kapjen e objektivave ajrore.
Anëtarët e delegacioneve të huaja, të cilët morrën pjes
Kërcënimet që i kanosen sot sigurisë janë të njëjta për të gjitha shtetet dhe ato mund të përballohen vetëm në kushtet e bashkëpunimit ndërkombëtar, deklarojnë në NATO. Në Konferencën Ndërkombëtare për Sigurinë Evropiane, e cila u mbajt në Moskë, Ndihmësi i Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s për Çështje Politike dhe Politikën e Sigurisë, Dirk Brengelmann, e priti me entuziazëm dhe optimizëm idenë e afrimit mes NATO-s dhe Rusisë.
Më 23-24 maj në Moskë do të mbahet Konferenca Ndërkombëtare me
Rusia "është gati të shkojë shumë përpara në zhvillimin e marrëdhënieve me NATO-n mbi bazën e barazisë, mirëbesimit dhe respektimit të interesave të ndërsjellta.
Aleanca e Atlantikut të Veriut nuk ka ndërmend të zgjerojë praninë e vet
Me Nënkolonelin Xhorxhe Aniçiç (Djordje Aničić) unë u takova në vitin 2009, kur po përgatisja një film dokumentar mbi Operacionin "Engjëlli mëshirues" (Operation "Merciful Angel").
NATO do të marrë mbi vete rolin e garantueses së zbatimit të marrëveshjes
Presidenti estonez, Toomas Hendrik Ilves, ftoi Kanadanë të marrë pjesë në punën e Qendrës së mbrojtjes kibernetike të NATO-s në Talin, njoftoi të premten Sekretaria e Presidentit estonez.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
1
2
4
5
6
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
25
26
27
30
31