×
NATO, Gusht 2011
Perëndimi nuk do të fillojë veprimet ushtarake kundër Sirisë, mendon Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë NATO-s Dimitri Rogozin.
Ngjarjet në Libi janë bërë tashmë temë debatesh fort të nxehta në gjirin e shoqërisë ruse. Dhe duhet thënë, se këto diskutime po zhvillohen jo vetëm në nivel të MPJ dhe strukturave të tjera shtetërore.
Në Damask i druhen shumë një zhvillimi të tillë të ngjarjeve: që pas përfundimit të operacionit në Libi forcat e NATO-s të hidhen në Siri.
Këshilli i Përkohshëm Kombëtar i Libisë u zhvendos tashmë nga Benghazi në Tripoli.
Opozita libiane po grabit e po shkatërron rezidencën e Kolonelit Muammar Gaddafi në Tripoli. Por flamuri i ngritur mbi të është megjithatë një ngushëllim i pamjaftueshëm për kryengritësit.
Ngjarjet në Libi treguan fare qartë se NATO i ka atribuar tashmë vetes të drejt
Udhëheqësi libian është i sëmurë dhe shprehet i gatshëm ti dorëzojë pushtetin Sekretarit të Përgjithshëm të Komitetit Popullor të Drejtësisë Mohammed Al-Kamudi.
Aviacioni i NATO-s dha goditje mbi qytetin e lashtë Leptis Magna në Libi, njoftoi Agjencia informative Jamahiriya. Ky monument i arkitekturës së lashtë romake është regjistruar në listën e Trashëgimisë botërore të UNESKO-s.
Muammar Gaddafi, ka shumë mundësi, të jetë i sëmurë dhe për këtë arsye së shpejti mund të largohet nga vendi duke ia dorëzuar pushtetin Ministrit të Drejtësisë Muhammad Alqamoda.
Anija e Forcave Ushtarako-Ajrore të Britanisë së Madhe “Liverpool” iu nënshtrua goditjes së zjarrit me breshëri nga bregu libian, njoftoi Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar. Marinarët britanikë hapën zjarr kundërpërgjigjeje.
Qeveria libiane përgënjeshtroi njoftimin mbi vrasjen e djalit të Gaddafit. Më parë
Aleanca e Atlantikut të Veriut planifikon ndërmarrjen e operacionit ushtarak kundër Sirisë, mendon Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë NATO-s Dimitri Rogozin.
Një nga djemtë e udhëheqësit libian Muammar Gaddafit gjeti vdekjen në Libi gjatë kohës së sulmeve ajrore të forcave të NATO-s mbi Tripolin, njofton Agjencia France-Presse me referencë tek dëshmitë e kryengritësve.
Vendimet e mundshme të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Sirin
Irani nuk përbën rrezik kërcënues raketor për asnjë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2011
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2011
1
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
25
27
28
30