×
Bashkimi Europian, Shkurt 2012
Kriza në marrëdhëniet mes Bjellorusisë dhe BE-së është shndërruar tashmë në një konflikt mjaft të mprehtë diplomatik.
Sanksionet e BE-së kundër Bjellorusisë nuk do të ndikojnë në proceset e integrimit midis Moskës dhe Minskut, deklaroi Kryeministri i Rusisë, kandidati presidencial Vladimir Putin.
Rusia do të kërkojë nga BE-ja dhënien rusishtes të statusit të gjuhës zyrtare, tha Zëvendëskryeministri i qeverisë ruse Dimitri Rogozin.
Këshilli i BE-së miratoi zyrtarisht vendosjen e sanksioneve të reja kundër Bjellorusisë. Për këtë flitet në deklaratën e organit legjislativ të Bashkimit Evropian.
Bjellorusia ka ndërmarrë një përçapje, demarsh diplomatik në përgjigje të sanksioneve të BE-së kundër saj. Bjellorusia tërhoqi Përfaqësuesin e vet të përhershëm në Bashkimin Evropian dhe Ambasadorin bjellorus në Poloni.
Bashkimi Evropian do të zgjerojë listën e personave “non grata” për të nga Bjellorusia.
Më 28 shkurt të vitit 2002 në 12 vende të Bashkimit Evropian përfundoi qarkullimi i monedhave kombëtare.
Situata në Siri do të bëhet tema kryesore e mbledhjes së sotme të sesionit të Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut. Për diskutimin e çështjes siriane u planifikua zhvillimi i debateve urgjente.
Serbisë së shpejti do t’i jepet statusi i kandidates zyrtare për anë
Në mbledhjen e Këshillit të ministrave të jashtëm të vendeve t
Ministrat e Jashtëm të 27 vendeve të BE-së të hënë
Që nga 1 prilli në Bashkimin Evropian do të fillojnë të funksionojnë rregulla të reja. Në përputhje me to pakicat kombëtare, folëse të gjuhëve jokombëtare, mund t’u japin atyre statusin zyrtar.
Ministrat e financave të vendeve të zonës së euros miratuan planin për
Katër vjet më parë, më 17 shkurt të vitit 2008, Kuvendi i Kosov
Bullgaria i plotësoi kushtet e BE-së për hyrjen e vendit në zonën Shengen. Për këtë deklaroi Zëvendëskryeministri, Kreu i MPJ të Bullgarisë Cvetan Cvetanov në Kongresin Evropian të Policisë që u mbaj në Berlin.
Kina shprehet e gatshme për një pjesëmarrje më të madhe në
Komisioni Evropian përpiloi listën e vendeve më të rrezikuara nga tronditjet e trazirat ekonomike dhe sociale në BE. Në katërshen më kritike hynë Italia, Spanja, Hungaria dhe Qipro.
Referendumi që po mbahet më 14-15 shkurt në katër komuna të Kosovës veriore, për mosnjohjen e autoriteteve shqiptare në Prishtinë nga serbët vendorë, mund të përkeqësojë akoma dhe më shumë situatën në rajon.
Parlamenti me një Dhomë i Greqisë votoi për marrëveshjen e kredisë me BE-në. “Pro” miratimit të dokumentit votuan mbi 50% e 300 deputetëve të parlamentit.
Në Shoqërinë gjermane të Politikës së Jashtme u organizua prezantimi i
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Shkurt 2012
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2012
2
4
5
8
9
11
12
15
18
19
20
23
24
25
26