×
Bashkimi Europian, 2009
Në vitin 2009 doli në një nivel të ri bashkëpunimi i Rusisë me shtetet ballkanike.
Që nga data 1 janar e vitit 2010 monedhat euro, të prera nga shteti i Vatikanit, do të hidhen në qarkullim në zonën e euros. Në to është paraqitur portreti i Papës së Romës Benedikti XVI.
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bruksel do të hyjë në detyrën e Presidentit të Këshillit Europian-post ky që parashikohet nga Traktati i Lisbonës- ish Kryeministri i Belgjikës Herman Achille Van Rompuy.
"Serbët po hyjnë në Europë", "Serbia zuri radhën për në BE", "SHBA-s po tundojnë Serbinë".
Moska është e interesuar në efektivitetin sa më të madh të misionit të BE në Gjeorgji, deklaroi Përfaqësuesi zyrtar i MPJ të Rusisë Andrej Nesterenko.
Komisioni Europian përshëndeti arritjen midis Rusisë dhe Ukrainës të marrë
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bashkimin Europian do të ketë jo pak risi.
Rusia paralajmëroi BE mbi mundësinë e ndërprerjes së furnizimeve të naftës nëpër territorin e Ukrainës në Sllovaki, Çeki dhe Hungari për shkak të çmimeve. Për këtë njofton Reuters.
Organizatat e bashkatdhetarëve në Belgjikë, Austri dhe Estoni e përshëndetë
Ekonomia botërore po hyn në një erë të re me venien në
Agjencia informative ruse "RIA Lajmet" përmendi ndër 10 ngjarjet më të rëndësishme botërore të vitit 2009 ratifikimin e Traktatit të Lisbonës prej të gjitha vendeve të Bashkimit Europian.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2009
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31