×
inspektorë, Tetor 2013

Ekspertët e Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (ONAK) kanë kontrolluar tashmë në Siri 19 objekte të lidhur me armët kimike, dhe tani u kanë mbetur për të kontrolluar 4 objektet e mbetura nga 23 gjithsej të zbuluara në Damask, njoftohet ditën e premte në faqen e Internetit të Organizatës.

Ekspertët e Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (ONAK) deklaruan ditën e enjte se ka përfunduar inspektimi i gjysmës së objekteve siriane.

Irani është i gatshëm në kushte të caktuara të lejojë ekspertët ndërkombëtarë të zhvillojnë inspektime të paparalajmëruara në të gjitha objektet e tij bërthamore, deklaroi sot për gazetarët Zëvendësministri i Jashtëm i Iranit, Abbas Araghchi.

Autoritetet siriane po bashkëpunojnë në mënyrë konstruktive me misionin e përbashkët të Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (ONAK) dhe Organizatës së Kombeve të Bashkuara, deklaroi Drejtori i Përgjithshëm i ONAK-ut, Ahmet Üzümcü, në një konferencë shtypi në Hagë.

Në kuadër të fazës së parë të kontrollimit të arsenaleve siriane inspektorët e ONAK-ut do të vizitojnë 17 objekte, që kanë lidhje me prodhimin dhe ruajtjen e armëve kimike, njofton kanali televiziv lokal "al-Mayadin".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31