×
Dimitri Medvediev, Maj 2012
Një nga kushtet më të rëndësishme për integrimin e vendeve
Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev quajti parime bazë të punës së qeverisë
Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev paraqiti kërkesën për t'u pranuar në radhët e Partisë "Rusia e Bashkuar" («Единая Россия»). Vendimi për pranimin e Kryeministrit në "Rusinë e Bashkuar" (RB) mund të merret që sot.
Udhëheqësit botërorë demonstruan unanimitet në lidhje me të gjitha çështjet e diskutuara. Kështu i vlerësoi Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev rezultatet e samitit të “G-8” në Camp David.
Përbërja Qeverisë së re të Rusisë më 21 maj t
Presidenti rus Vladimir Putin dhe Kryeministri Dimitri Medvediev duhet të shpallin sot përbërjen e qeverisë së re të vendit.
Ndërhyrja ushtarake nga jashtë në punët sovrane të shteteve të tjera mund të çojë në shpërthimin e një lufte të plotë, madje dhe me përdorimin e armëve bërthamore.
Kryeminstri i Rusisë Dimitri Medvediev në samitin e ardhshëm të “G-8” do
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin fillon sot konsultimet me kandidatët për postet ministrore n
Sot Kryeministri rus Dimitri Medvediev i paraqiti Presidentit Vladimir Putin propozimet në lidhje me përbërjen dhe strukturën e qeverisë së re. Emrat e ministrave të rinj të Kabinetit tani për tani nuk janë shpallur, por Vladimir Putin tashmë deklaroi se që nesër do të fillojnë konsultimet me kandidatët për postet në qeverinë e re.
Presidenti Vladimir Putin nuk do të marrë pjesë në samitin e “G-8” në Camp David. Në një bisedë telefonike me homologun e tij amerikan Barack Obama Presidenti rus e shpjegoi mungesën e vet në samitin e ardhshëm me faktin, se në ditët e këtij evenimenti - 18-19 maj - ai do të jetë i zënë me formimin e qeverisë. Rusinë në takimin e kryetarëve të shteteve dhe qeverive të “G-8” do ta përfaqësojë Kryeministri Dimitri Medvediev.
Presidenti rus Vladimir Putin njoftoi homologun e tij amerikan Barack Obama, gjatë bisedës telefonike me të, se nuk do të marrë pjesë personalisht në samitin e vendeve të “Tetëshes së Madhe” që do të mbahet më 18-19 maj në Camp David.
Duma Shtetërore miratoi kandidaturën e Dimitri Medvedievit në postin e Kryetarit të qeverisë. Kryeministrin e ri e mbështetën 299 deputetë të Dumës Shtetërore, kundër votuan 144 ligjvënës, abstenime nuk pati.
Duma Shtetërore e Federatës Ruse të martën, më 8 maj, me
Sot, gjatë zhvillimit të mbledhjes plenare të Dumës Shtetërore, në t
Liderët e fraksioneve të Partisë Komuniste dhe Partisë "Rusia e Drejtë" («Справедливая
Presidenti i Federatës Ruse Vladimir Putin, gjatë paraqitjes për miratim në Dumë
Presidenti i Federatës Ruse Vladimir Putin mbërriti në Dumën Shtetërore
Duma Shtetërore po zhvillon sot mbledhjen, në të cilën do të shqyrtohet kandidatura e Dimitri Medvedievit për postin e Kryeministrit.
Dimitri Medvediev miratoi një listë udhëzimesh pas përfundimit të takimit me Këshillin e Presidentit për zhvillimin e shoqërisë civile dhe të drejtave të njeriut.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
4
5
6
9
11
12
13
14
18
19
20
23
25
26
27
28
29
31