×
Dimitri Medvediev, Dhjetor 2011
Vlladisllav Surkov, i cili është i njohur si ideologu kryesor i Kremlinit, po kalon me punë në qeveri. Presidenti Dimitri Medvediev nënshkroi dekretin mbi emërimin e tij Zëvendëskryeministër, përgjegjës për modernizimin dhe inovacionet.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev emëroi Zëvendësin e parë të kreut të administratës së Kremlinit Vlladisllav Surkov Zëvendëskryeministër për çështjet e modernizimit.
Numri i abonentëve të microblogut personal të Presidentit të Rusisë Dimitri Medvediev (MedvedevRussia) në rrjetet shoqërore në Twitter këtë javë i tejkaloi 800 mijë personat. Versionin anglisht të microblogut (@MedvedevRussiaE) e lexojnë më shumë se 147 mijë përdorues.
Modernizimi i sistemit politik të vendit duhet tu japë më shumë mundësi qytetarëve të vendit për të ndikuar në politikat dhe vendimet që prekin të drejtat dhe interesat e tyre.
“Në programin shtetëror të armatimeve deri në vitin 2020 theksi vihet në llojet e reja të armëve dhe teknikës ushtarake që janë të bazuara në teknologjitë moderne.
Në Mesazhin e vet të përvitshëm drejtuar Asamblesë Federale Presidenti Dimitri Medvediev
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev konfirmoi se Moska është e hapur për dialog konstruktiv dhe për punë të përbashkët konkrete me partnerët në lidhje me çështjen e mbrojtjes antiraket (MAR).
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev propozoi krijimin e televizionit publik në vend. Në përgjith
Dimitri Medvediev deklaroi mbi domosdoshmërinë e zhvillimit të një reforme komplekse të sistemit politik të vendit. Ai tha se i vë veshin dhe i kupton për mrekulli ata që dalin në favor të ndryshimeve.
Presidenti Dimitri Medvediev mendon se arritja kryesore e presidencës së tij është kapërcimi nga Rusia i krizës globale financiare pa pasoja të rënda, serioze.
Presidenti rus Dimitri Medvediev deklaroi se Rusia ka nevojë për zhvillim demokratik dhe jo për kaos.
Me jehonën përkatësisht rezultateve të zgjedhjeve për Dumën Shtetërore dhe reagimin ndaj tyre nga ana e shoqërisë e filloi sot Dimitri Medvediev Mesazhin e vet të përvitshëm drejtuar Asamblesë Federale.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev doli me Mesazhin e përvitshëm drejtuar Asamblesë Federale (Dumës Shtetërore dhe Këshillit të Federatës). Ky është Mesazhi i katërt i Dimitri Medvedievit si President i Federatës Ruse.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev dërgoi një deklaratë në KQZ që përmban refuzimin e mandatit parlamentar, i cili i takon atij si lider i listës federale të Partisë “Rusia e Bashkuar” mbi bazë të rezultateve të zgjedhjeve parlamentare të 4 dhjetorit.
Plot pas një javë - më 21 dhjetor Duma e re Shtetërore e legjislaturës së VI e Rusisë do të mbajë mbledhjen e vet të parë. Dekreti përkatës u nënshkrua nga Presidenti Dimitri Medvediev.
Duma Shtetërore e re e VI e Rusisë do të mbajë mbledhjen e vet të parë tashmë që më 21 dhjetor.
Ankesat për shkelje gjatë zhvillimit të zgjedhjeve për Dumën Shtetërore të Rusisë duhet të merren në shqyrtim dhe për to do të merren vendime të drejta, deklaroi Presidenti Dimitri Medvediev në takimin me krerët e partive politike parlamentare.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev komentoi demonstratat masive që u zhvilluan në qytetet ruse të shtunën e kaluar, më 10 dhjetor. Dhjetëra mijëra njerëz protestuan gjoja për shkeljet e shumta të supozuara në zgjedhjet parlamentare.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev deklaroi se të gjitha shkeljet, që patën vend gjatë zhvillimit të zgjedhjeve për Dumën Shtetërore, duhen të hetohen medoemos dhe të merren vendime ligjore.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2011
1
3
5
6
7
9
10
11
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
29
30
31