×
Dimitri Medvediev

Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev vizitoi një nga bazat më të mëdha të biogazit në territorin e vendit - "Lluçki", e cila ndodhet në rajonin e Belgorod-it (në jug-perëndim të Federatës Ruse).

"Duhet të jesh gjithmonë i rregullt dhe buzëqeshur. Kjo është filozofia ime", - tregoi Kryeministri Dimitri Medvediev gjatë vizitës së tij në Institutin Moskovit të Çelikut dhe Aliazheve (russ. МИСиС) - qendër udhëheqëse arsimore dhe shkencore kjo në vend për përgatitjen e specialistëve në fushën e metalurgjisë dhe studimit të materialeve.

Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev aplikoi ndalimin mbi importet e një sërë mallrave të caktuara të huaja për nevojat e mbrojtjes dhe sigurisë kombëtare. Përjashtim bëjnë rastet kur pajisje të ngjashme në Rusi nuk prodhohen ose nuk përputhen me kërkesat e porositësve shtetërorë.

Kryeministri rus, Dimitri Medvediev, e vlerëson daljen e politikanëve evropianë dhe të tjerëve të huaj në Sheshin e Pavarësisë (Majdan), ku po vazhdojnë të protestojnë mbështetësit e integrimit evropian të Ukrainës, një ndërhyrje brutale në çështjet e brendshme të këtij vendi.

Kryeministrit të Rusisë, Dimitri Medvediev, i paraqitën smartphone e parë rus të prodhuar nga korporata shtetërore "Rosteh".

Në video-mesazhin e tij drejtuar anëtarëve të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave dhe të ftuarve të Asamblesë së Përgjithshme, që po mbahet tani në Paris, Kryeministri rus Dimitri Medvediev kujtoi se Rusia merr pjesë në Ekspozitën Universale Botërore që nga organizimi i të parës prej tyre, e cila u zhvillua në vitin 1851 në Pallatin Crystal në Londër (Crystal Palace in London).

Sot në Asamblenë e Përgjithshme të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave në Paris do të zgjidhet kryeqyteti i "Expo 2020".

Kryeministri i Rusisë, Dimitri Medvediev, siguroi homologun e tij francez se çështja e aktivistëve të organizatës "Greenpeace" do të shqyrtohet me drejtësi, në përputhje të plotë me legjislacionin rus.

Rusia dhe Franca nënshkruan një sërë marrëveshjesh, ndër të tjera edhe në sferën e energjetikës, bashkëpunimeve në fushën e energjisë bërthamore dhe investimeve.

Kryeministri i Rusisë, Dimitri Medvediev, e ka quajtur "krejtësisht cinik" veprimin e shërbimeve sekrete amerikane në lidhje me spiunimin elektronik të një sërë liderëve europianë.

Presidenti sirian Bashar Al-Assad nuk do të heqë dorë nga pushteti pa marrë konfirmime e garanci në lidhje me të ardhmen e vendit të vet dhe jetën e tij personale, mendon Kryeministri rus Dimitri Medvediev.

Kryeministri rus Dimitri Medvediev deklaroi të mërkurën mbi nevojën për të krijuar kushtet për rritjen e eksporteve të gazit rus dhe rritjen e pjesës së Rusisë në tregun global të gazit.

Kompania ruse e naftës "Rosneft" dhe ajo kineze "Sinopec" gjatë vizitës së Kryeministrit rus Dimitri Medvediev në Kinë nënshkruan memorandumin e një kontrate eksporti në kushtet e parapagimit.

Kryeministri Dimitri Medvediev nënshkroi një dekret për pjesëmarrjen e Rusisë në Komisionin Ndërkombëtar për Eksplorimin Shkencor të Detit Mesdhe.

Qeveria ruse mori vendimin për ngrirjen e ritmeve të rritjes së tarifave në vitin 2014 për shërbimet e monopoleve natyrore, delaroi Kryeministri i vendit, Dimitri Medvediev, në një mbledhje të kabinetit.

Qeveria ruse miratoi projektbuxhetin federal për vitet 2014-2016 dhe parashikimin e zhvillimit makroekonomik, njoftoi Kryeministri i Rusisë, Dimitri Medvediev.

Kryeministri i Rusisë, Dimitri Medvediev, gjatë vizitës së tij në Sallonin Ndërkombëtar të teknikës së Aviacionit dhe Kozmonautikës - "MAKS-2013" - bisedoi me kozmonautët që ndodhen aktualisht në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN).

Kryeministri rus Dimitri Medvediev mbërriti në Sallonin Ndërkombëtar të teknikës së Aviacionit dhe Kozmonautikës "MAKS-2013" në Zhukovskij.

Kryeministri rus Dimitri Medvediev më 27 gusht do të vizitojë Sallonin ndërkombëtar të teknikës së aviacionit "MAKS-2013" në qytetin periferik të Moskës - Zhukovskij.

Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev në një intervistë për televizionin gjeorgjian, dhënë me rastin e përvjetorit të 5-të të intervencionit të Gjeorgjisë në Osetinë e Jugut, e quajti të drejtë dhe të balancuar vendimin e Rusisë për të mbrojtur banorët paqësorë, gjë kjo që lejoi mbajtjen e situatës nën kontroll.

Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31