×
arma klimatike

Koordinatorja Speciale e misionit të përbashkët të Kombeve të Bashkuara dhe Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (OPCW), Sigrid Kaag, e vlerësoi mjaft lart rolin e Rusisë në programin për likuidimin e armëve kimike në Siri.

Autoritetet siriane po bashkëpunojnë në mënyrë konstruktive me misionin e përbashkët të Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (ONAK) dhe Organizatës së Kombeve të Bashkuara, deklaroi Drejtori i Përgjithshëm i ONAK-ut, Ahmet Üzümcü, në një konferencë shtypi në Hagë.

Rusia po përmbush me sukses detyrimet e saj ndërkombëtare për likuidimin e armëve kimike, duke asgjësuar më shumë se 30.000 ton substanca helmuese luftarake ose 76 % të rezervave të tyre, njoftoi Ministri rus i Industrisë dhe Tregtisë, Denis Manturov.

Agjencitë amerikane të inteligjencës po shfaqin një interesim mjaft të gjallë ndaj mundësisë për të kontrolluar klimën e Tokës. Studimi përkatës iu besua Akademisë Kombëtare të Shkencave të Shteteve të Bashkuara nga Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA). Kjo dha shkas për lindjen e druajtjeve se amerikanët shpresojnë të zotërojnë armën ofensive, të aftë për të shkaktuar ndryshime klimatike.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31