×
Polonia, Janar 2011
Ekspertët, të cilët janë fort mirë të informuar mbi ecurinë
Kryeministri i Polonisë Donald Tusk i quan versionet e paraqitura nga ana e opozitës mbi vrasjen e paramenduar apo aktin terrorist në lidhje me katastrofën e aeroplanit Tu-154 të Presidentit polak nën Smolensk krejtësisht të pabaza.
Versionet e opozitës polake mbi aktin e planifikuar terrorist apo atentatin, si rezultat i të cilit gjetën vdekjen në katastrofën ajrore nën Smolensk Presidenti i Polonisë Lech Kaczynski dhe 95 persona të tjerë, janë krejtësisht të pabaza.
Presidenti i Polonisë Bronislaw Komorowski mendon, se raporti i Komisionit Ndërshtetëror të Aviacionit  (KNA) për aviakatastrofën nën Smolensk, ka për çfarë të kritikohet, por nga ai duhet të nxirren përfundime.
Dispeçerët e aerodromit “Smolensk-Severnij” (“Smolensku verior”) kanë vepruar në
Versioni rus i katastrofës së aeroplanit presidencial polak Tu-154 tani për tani nuk ekziston, deklaroi Kreu i Ministrisë së Transportit të Federatës Ruse Igor Levitin.
Qeveria e Federatës Ruse dha urdhër për ta quajtur të përfunduar punën e Komisionit Shtetëror për përcaktimin e shkaqeve të katastrofës së aeroplanit polak Tu-154 nën Smolensk më 10 prill të vitit 2010.
Sejmi polak do të diskutojë rezultatet e hetimit të shkaqeve të katastrofës ajrore nën Smolensk.
MPJ e Polonisë përfundoi përpilimin e listës zyrtare të personave të lartë zyrtarë të Bjellorusisë, të cilëve do tu ndalohet hyrja në Poloni.
Burimet ruse hedhin poshtë në mënyrë kategorike versionin e familjes së Presidentit polak Lech Kaczynski mbi atë, se katastrofa me aeroplanin presidencial ndodhi për shkak të atentatit të ndërmarrë ndaj  tij.
Gabimet e pilotit janë shkaku kryesor i rrëzimit të avionit polak Tu-154 nën Smolensk, deklaroi në intervistën e vet dhënë për kanalin televiziv Russia Today eksperti ushtarak, ish pilot i Forcave Ushtarako Ajrore të Polonisë Michal Fizcer.
Disa keqkuptime dhe reagimi tepër emocional, gjaknxehtë i një sërë politikanë
Sipas mendimit të ish Presidentit të Polonisë Lech Valensa, duket në mënyrë
Bronisllaw Komorowski u pajtua me konkluzionet e dorëzuara qeverisë së Republikës nga Komisioni Ndërshtetëror i Aviacionit (KNA) në lidhje me shkaqet e katastrofës që ndodhi me avionin Tu-154 nën Smolensk më 10 prill të vitit 2010.
Autoritetet polake nuk do të lejojnë situatë keqkuptimi me Moskën, e cila mund t
Komiteti Ndërshtetëror i Aviacionit paraqiti konkluzionet përfundimtare të punës së Komisionit teknik për hetimin e shkaqeve të katastrofës së aeroplanit Tu-154 nën Smolensk më 10 prill të vitit 2010.
Kryeministri i Polonisë Donald Tusk ndërpreu pushimet e veta dhe urgjentisht do të kthehet në Varshavë pas shpalljes në Moskë të raportit të Komisionit Ndërkombëtar të Aviacionit në lidhje me katastrofën nën Smolensk, njoftojnë mjetet e informimit masiv.
Në Poloni kujtojnë viktimat e katastrofës ajrore që ndodhi nën Smolensk më 10 prill të vitit të kaluar. Viktima të kësaj tragjedie u bënë 96 veta, ndër të tjera dhe Presidenti i Republikës Lech Kaczynski.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31