×
Skolkovo
Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev propozoi krijimin në universitetet ruse të qendrave të mëdha kërkimore, ku të ftohen shkencëtarët më të mirë, përfshirë këtu edhe ata nga jashtë vendit.
Shkencëtarët rusë kanë përpunuar një teknologji unikale për kërkimin e hidrokarbureve në fundin e detit. “Banorët rezidentë” të Qendrës inovative "Skolkovo", specialistët e kompanisë “Geonod”, pohojnë se kjo është metoda më efektive dhe më e leverdisshmja ekonomikisht e zbulim-kërkimit sizmik të hidrokarbureve si në stere, ashtu edhe në thellësitë e mëdha.
Bashkëpunimi i kompanive biofarmaceutike dhe investitorëve perëndimorë me institucionet ruse të zhvillimit u lejon specialistëve të huaj të krijojnë një ndërveprim mjaft efikas me përpunuesit e medikamenteve nga Federata Ruse, mendojnë ekspertët e huaj.
Qendra Kozmike Ndërkombëtare do të krijohet në qytezën shkencore ruse t
Qendra e inovacioneve “Skolkovo” pranoi solemnisht në radhët e veta pjesëmarrë
Më tepër se 200 kërkesa për pjesëmarrje në cluster
Aty nga fundi i vitit rreth 25-30 kompani do të marrin statusin e pjesëmarrësve
Salloni Ndërkombëtar i Aviacionit “MAKS-2011” mund ti sjellë Qendrës ruse të inovacioneve “Skolkovo” kontrata dhe marrëveshje të reja.
Në Qendrën e inovacioneve “Skolkovo”, e cila ndodhet në periferitë e Moskës, po zhvillohet mjaft aktivisht cluster i teknologjive biomjekësore.
Rusia ka nevojë për rritjen e pjesës së IT-produkteve në eksporte. P
Ministria e Situatave të Jashtëzakonshme e Rusisë (MSJ) dhe Fondi “Skolkovo” do t
Qendra ruse e inovacioneve “Skolkovo” (në periferitë e Moskës) dhe Ministria e Situatave
Korporata “General Electric”do të hapë Qendrën e vet kërkimore në Skolkovo.
Skolkovo, General Electric
Zgjidhja e shumë detyrave tejet të rëndësishme në Rusi është e pamundur pa përmirësimin e klimës së investimeve.
Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev do të zhvillojë mbledhjen kushtuar perspektivave të Qendr
Në bazën e Qendrës inovative “Skolkovo” mund të krijohet një Qendër unike për ruajtjen e bimëve dhe mikroorganizmave unikale. Me një iniciativë të tillë doli Dhoma Shoqërore e Federatës Ruse.
Lideri botëror i tregut të programeve “Microsoft” në 10 vjetët e afërt synon të mbështesë financiarisht rreth qindra kompani fillestare në kuadrin e marrëveshjes për bashkëpunim me fondin “Skolkovo”. Financimi do të realizohet me grante.
Në Francë po shfaqet një interesim i madh ndaj projektit “Skolkovo”, njoftoi ZV/kryetari i qeverisë së Rusisë Aleksandër Zhukov.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30