×
Kuzhina politike
Prijësi ushtarak Mikhail Golenishchev-Kutuzov njihet para së gjithash në Rusi si Hero i Luftës Patriotike të vitit 1812 dhe ngadhnjimtar mbi Napoleonin, i cili dëboi Perandorin francez nga toka ruse.
Emri i Gaius Julius Caesar - burrë shteti dhe veprimtar politikan romak, prijës ushtarak e shkrimtar - ë
Diplomati francez Charles Maurice de Talleyrand-Perigord hyri në histori si mjeshtër i intrigës politike.
“Betohem, se makaronat do ta bashkojnë Italinë!”, - këtë frazë ia atribuojnë unifikuesit të tokave italiane - Giuseppe Garibaldit. Ekziston miti mbi atë, sikur ai e tha këtë frazë gjatë çlirimit të Napolit në vitin 1860.
Në vitin 2006 në Komitetin e UNESKO-s erdhi kërkesa nga një grup prej 300
Periudhën e drejtimit të mbretëreshës angleze Elizabeth I në gjysmë
Për dasmën e Princit të Uellsit (Prince of Wales) dhe Princeshës Diana u përgatitën disa dhjetra torta të posaçme. Ndërsa torta zyrtare e martesës u bë nga pastiçeri i flotës ushtarako-detare britanike David Avery.
Në maj të vitit 1945 në Berlin aleatët organizuan një drekë solemne për nder të shpartallimit të nazizmit.
Me emrin e Konrad Hermann Joseph Adenauer-it është e lidhur “mrekullia ekonomike”, e cila i
Jean Anthelme Brillat-Savarin, i cili ka jetuar në gjysmën e dytë të shekullit të XVIII dhe çerekun e atij të XIX, ishte avokat dhe politikan francez. Por në gjithë botën ai njihet më tepër si epikurian dhe klasik i letërsisë gastronomike.
George IV, Mbreti i Britanisë së Madhe e Hannoverit, konsiderohet si një nga monarkët
“Unë e zotëroj kaq mirë latinishten, saqë mund të drekoja bile dhe me vetë Julius Caesar (Giulio Cesare)”, - se si deklaroi njëherë para gazetarëve Berlusconi. Drekat e darkat Kryeministri italian preferon ti shtrojë me salltanete e luks të madh.
Perandori rus Nikollai I vlerësohet në mënyra diverse nga historianët. Disa vërejnë në figurën e tij reaksionarin, të tjerë - fisnikun mbretëror.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2018
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30