×
Arktiku, Maj 2013
Në takimin ministror të Këshillit të Arktikut, që përfundoi në
Marrëveshja për bashkëpunim në fushën e reagimit ndaj ndotjes së detit nga nafta në Arktik u nënshkrua gjatë takimit të tetë ministror të Këshillit të Arktikut të mërkurën në Suedi.
Këshilli i Arktikut, i cili përbëhet nga tetë shtete - Rusia, SHBA-ja, Kanadaja, Norvegjia, Danimarka, Islanda, Finlanda dhe Suedia - po kthehet gradualisht në një organizatë ndërshtetërore, deklaroi Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov.
Aleanca e Atlantikut të Veriut nuk ka ndërmend të zgjerojë praninë e vet
Organizata Meteorologjike Botërore e OKB-së shprehu shqetësimin e saj të thellë në lidhje me shkrirjen rekord të akujve arktikë në gusht dhe shtator të vitit 2012, që theu rekordin e vitit 2007.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
1
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31