×
trafiku i drogës afgane, 2012
Zhvillimi ekonomik i Afganistanit është çelësi, garancia për stabilitetin e gjithë rajonit, por deri tani ai është shumë larg nga vetëmjaftueshmëria, nga pavarësia e vet ekonomike. Për tërheqjen e ardhshme të trupave të NATO-s nga Afganistani shumë gjëra janë duke u përgatitur sipas mënyrës së vet.
Bota, NATO, terrorizmi, Afganistani, politika, OTSK, OSBE, droga, trafiku i drogës afgane
Fluksi kryesor i narkotikëve që rrjedh në Taxhikistan vjen nga provincat e Kunduz dhe Badahshan të Afganistanit. Këto territore ndodhen nën kontrollin e kontigjentit gjerman të forcave të NATO-s. Ndërkohë, ky mision po injoron karvanet e trafikantëve të drogës, të cilët e këmbejnë heroinën apo opiumin me armë në republikën fqinjë.
Bota, NATO, Afganistani, narkotrafiku, Taxhikistani, trafiku i drogës afgane
Në Afganistan prodhimi i opiumit rritet vazhdimisht. Për këtë njoftoi Drejtori Ekzekutiv i Zyrës së OKB-së për Drogat dhe Krimin (UNODC) Juri Fedotov.
Afganistani, droga, narkotrafiku, trafiku i drogës afgane
Moska me keqardhje vë në pah se kërcënimi i terrorizmit dhe i trafikut
Afganistani, droga, narkotrafiku, Këshilli NATO-Rusi, trafiku i drogës afgane
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31