×
agjent, Tetor 2013

Ish-agjenti i shërbimeve të zbulimit amerikan, Edward Snowden, i cili ka marrë azil të përkohshëm politik në Rusi, u fut në punë dhe që nga 1 nëntori do të merret me mbështetjen e një faqe të madhe Interneti ruse, njoftoi avokati që përfaqëson interesat e Edward Snowden në Rusi, Anatoli Kuçerena.

Në lidhje me skandalin rreth përgjimit të telefonit të Kancelares gjermane Angela Merkel hetuesit gjermanë mund të marrin në pyetje Edward Snowden në Rusi.

Njoftimet në lidhje me faktin se ish-bashkëpunëtori i Agjencisë së Sigurisë Kombëtare të SHBA-së, Edward Snowden, zotëron materiale mbi operacionet e zbulimit të SHBA-së kundër Rusisë, nuk do të ndikojë në kontaktet ruso-amerikane, shprehet i bindur për këtë Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov.

Ish-oficeri i CIA-s, Edward Snowden, delaroi në një intervistë për "The New York Times" se në Rusi ai mbërriti tashmë pa ndonjë dokument sekret.

I ati i ish-agjentit të CIA-s Edward Snowden e këshilloi djalin e tij të qëndrojë në Rusi. Këtë deklaratë Lon Snowden e bëri në aeroportin ndërkombëtar John F. Kennedy në New York, ku ai mbërriti në një fluturim nga Moska.

Çështja e punësimit në Rusi të Edward Snowden qëndron në rendin e ditës, në të ardhmen e afërt ajo do të zgjidhet, njoftoi avokati i ish-oficeri të zbulimit amerikan - Anatoli Kuçerena.

Policia Federale e Brazilit dhe Komisioni Hetimor i Senatit brazilian duan të marrin nga ish-agjenti i zbulimit amerikan Edward Snowden më shumë informacion rreth spiunimit elektronik të brazilianëve nga shërbimet amerikane të inteligjencës.

Sot u bë e ditur mbi dorëzimin atij edhe të një çmimi tjetër - nga Shoqata me emrin Sam Adams.

Lon Snowden, i cili mbërriti dje nga SHBA-ja në Moskë, u takua me të birin - Edwardin, njoftoi një burim i njohur me situatën.

Lon Snowden, babai i ish-agjentit të CIA-s Edward Snowden, i cili mbërriti sot në Moskë për t’u takuar me të birin, falenderoi qytetarët rusë dhe personalisht Presidentin e Rusisë, Vladimir Putin, për ndihmën që i kanë ofruar Edward Snowden.

Korrespondenti i "Zërit të Rusisë" arriti të komunikonte me babain e ish-agjentit të zbulimit amerikan Edward Snowden.

Edward Snowden nuk mund të quhet tradhtar, ai është një demaskues (maskëçjerrës). Për këtë shprehet me bindje të plotë babai i ish-oficerit të arratisur të zbulimit amerikan, i cili i zbuloi gjithë botës metodat e mbledhjes së të dhënave prej shërbimeve sekrete amerikane.

"Edward Snowden do të takohet që sot me të atin. Si mund ta kufizojmë ne Lon Snowden, i cili fluturoi drejt Moskës nga SHBA-ja? "- deklaroi në një intervistë avokati i ish-agjentit të zbulimit amerikan, Anatoli Kuçerena.

"Ish-oficeri i CIA-s Edward Snowden aktualisht po bën një jetë mjaft të mbyllur, të izoluar, kryesisht për shkak të faktit se ai përndiqet nga qeveria e SHBA-së.

Konferenca për shtyp e Lon Snowden, i cili mbërriti në Moskë për një takim me djalin e tij, është planifikuar në ditët e ardhshme.

Lonnie Snowden, babai i ish-agjentit të CIA-s Edward Snowden, mbërriti sot në Rusi për t'u takuar me djalin e tij.

Gazetari britanik Luke Harding, i cili ka punuar si korrespondent për Guardian në Rusi, do të shkruajë një libër për Edward Snowden.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
4
5
6
7
8
9
12
13
14
15
19
20
21
22
23
24
26
27
29
30