×
luftë e ftohtë

Rusia u përball me manifestimin e atavizmave të teorisë së dekurajimit (frenimit) nga ana e disa vendeve gjatë përgatitjes së Olimpiadës, deklaroi Presidenti i Federatës Ruse, Vladimir Putin.

"Dora e rëndë e Rusisë ushtron presion mbi fqinjët", "Situata në Rusi është fare afër grushtit të shtetit", "Moska duhet të rikonceptojë metodat e politikës së jashtme". Këta janë vetëm disa nga titujt e artikujve të mediave perëndimore të javëve të fundit.

Rusia dhe SHBA-ja janë mjaft afër me një Luftë të re të Ftohtë. Sipas të dhënave të sociologëve, të një mendimi të tillë janë tashmë gjysma e rusëve dhe amerikanëve.

Deklarata e Senatorit amerikan Lindsey Graham, se SHBA-ja duhet të bojkotojë Lojrat Olimpike në Soçi nëse Rusia do t’i japë azil politik Edward Snowden, e kthen vendin në të kaluarën e largët, deklaroi ditën e mërkurë për gazetarët Kryetari i Komitetit të Dumës Shtetërore për Çështjet Ndërkombëtare, Aleksei Pushkov.

Nuk ekzistojnë shkaqe për shpërthimin e një "Luftë të Ftohtë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31