×
Expo 2020

Pas shpalljes së rezultateve të votimit për vendin e zhvillimit të "Expo 2020", e cila tashmë do të mbahet në Dubai, Guvernatori i Rajonit të Sverdllovsk Eugjeni Kujvashev deklaroi se Ekaterinburgu, që arriti deri në raundin e fundit të konkurrencës, duhet të nxjerrë përfitime maksimale nga gjithë ajo punë e madhe që është bërë deri më sot për përgatitjen e zhvillimit të ekspozitës.

Më 27 nëntor të vitit 2013 në Paris, në Asamblenë e Përgjithshme të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave, është zgjedhur qyteti që do të bëhet zot shtëpie i Expo në vitin 2020.

Në video-mesazhin e tij drejtuar anëtarëve të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave dhe të ftuarve të Asamblesë së Përgjithshme, që po mbahet tani në Paris, Kryeministri rus Dimitri Medvediev kujtoi se Rusia merr pjesë në Ekspozitën Universale Botërore që nga organizimi i të parës prej tyre, e cila u zhvillua në vitin 1851 në Pallatin Crystal në Londër (Crystal Palace in London).

Në prezantimin e aplikimit të qytetit rus Ekaterinburg për të drejtën e pritjes së "Expo 2020" mori fjalën edhe dirigjenti me famë botërore Valeri Gergiev. Ai rikujtoi se debutimin e vet të parë si dirigjent ai e bëri pikërisht në Ekaterinburg.

Në prezantimin e aplikimit të qytetit rus Ekaterinburg për të pritur "Expo 2020" në Asamblenë e Përgjithshme të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave në Paris, Zëvendëskryeministri rus Arkadi Dvorkoviç deklaroi se theksin kryesor Ekaterinburgu ka ndërmend ta vërë mbi nxitjen, promovimin e arsimit global dhe zhvillimin e lidhjeve humanitare.

Sot në Asamblenë e Përgjithshme të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave në Paris do të zgjidhet kryeqyteti i "Expo 2020".

Më 27 nëntor në Paris në Asamblenë e 154-t të Përgjithshme të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave (BNE) do të mbahet votimi për vendin ku do zhvillohet Ekspozita Botërore në vitin 2020.

Më 27 nëntor të vitit 2013 në Paris në Asamblenë e Përgjithshme të Byrosë Ndërkombëtare të Ekspozitave do të shpallet qyteti, i cili në vitin 2020 do të presë Ekspozitën Universale Botërore.

Në qytetin e Ekaterinburgut, i cili është përfshirë në konkurrencën për të drejtën e pritjes së Ekspozitës Universale Botërore Expo 2020, u përmblodhën rezultatet e konkursit të fotografive "Unë jam pro Expo në Ekaterinburg".

"Çdo ekspozitë ndërkombëtare e fuqishme - është një nxitje e madhe për rajonin, gjithmonë kështu ka qenë", - mendon Kreu i zgjedhur i Ekaterinburgut, Eugjeni Roizman.

Guvernatori i rajonit Sverdllovsk, Evgeni Kujvashev, në kuadër të Samitit të "G-20" në Shën Petersburg të Rusisë, paraqiti për gazetarët aplikimin në lidhje me zhvillimin në Ekaterinburg të Ekspozitës Botërore në vitin 2020.

Komiteti i aplikimeve Expo 2020 shpalli konkursin e fotografisë "Unë jam pro zhvillimit të Expo 2020 në Ekaterinburg".

Në Ekaterinburg, i cili pretendon të zhvillojë Ekspozitën Botërore "Expo 2020", në prag të Ditës së Qytetit u bë prezantimi i ekzemplarëve të parë të edicionit luksoz të albumit të botuar "Pavijoni prej gize i Kaslinskit: krijimi dhe ripërtëritja".

Sipas vlerësimeve të organizatorëve, aktivitetet kushtuar kremtimit të datës jubilare u ndoqën nga më shumë se 800.000 banorë dhe mysafirë të kryeqytetit të Uraleve.

Sipas njoftimit të shërbimit për shtyp të kompanisë ajrore UTair, në korpusin e avionit "Boeing 737-500" është vendosur logo zyrtare "Ekaterinburg World Expo 2020".

Konsulli i Nderit i Republikës së Italisë në Ekaterinburg, Roberto D'Agostino, i tregoi Agjencisë IPA mbi drejtimet prioritare të punës së Konsullatës dhe ndau me të përshtypjet e veta për qytetin dhe vetë Rusinë.

Qyteti rus i Ekaterinburgut në rajonin e Uraleve është një nga kandidatët kryesorë për zhvillimin e Ekspozitës Universale Botërore Expo 2020 (http://www.expo2020.ru/en).

Kërkesa për të drejtën e organizimit të Ekspozitës Universale Botërore Expo 2020 gëzon mbështetjen e plotë të autoriteteve ruse dhe mbështetjen e përgjithshme të shoqërisë ruse.

Në kuadër të fushatës së aplikimit të Rusisë për të pritur Expo 2020 në Ekaterinburg u zhvillua Simpoziumi “Intelekti Global” (Global Mind Symposium).

Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30