×
intelekti

Hulumtuesit e kompanisë kineze BGI deklaruan se 50-80% e materialit, i cili përcakton IQ-në e njeriut, mund të trashëgohet.

Që nga koha kur njeriu shpiku gërmat, mësoi t’i rendisë ato, të krijojë prej tyre fjalë dhe të shkruajë libra, në botë nuk po rreshtin debatet në lidhje me dobinë apo dëmin e leximit. Mbrojtës të këtij procesi në të gjitha kohërat ka pasur jo pak: të gjitha kokat e ndritura të shkencës, murgjit dhe iluministët e tjerë e mbështetën njëzëri leximin, duke këmbëngulur në domosdoshmërinë e tij për edukimin e gjithanshëm e vlerëplotë të qytetarit, të aftë për të drejtuar shtetin dhe për t’i shërbyer vendit të tij me besnikëri e devotshmëri.

Financieri më i mirë i Britanisë së Madhe mund të shpallet maçoku qimekuq me emrin Orlando. Ai u bë pjesëmarrës i eksperimentit të zhvilluar në një bursë së bashku me lojtarë profesionistë dhe studentë ekonomistë. Në fund të vitit 2012 maçoku ka fituar më shumë para nga të gjithë në bursë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30