×
Republika e Afrikës Qendrore

Organizata bamirëse “Save the Children” njofton se më shumë se 100 mijë fëmijë në Republikën e Afrikës Qendrore përballen me skllavërinë e seksit dhe rekrutimin në grupet e armatosura.

Ish-Lideri i Afrikës së Jugut dhe i lëvizjes së Antiaparteidit, Nelson Mandela, ndodhet ende në spital në Pretoria, por gjendja e tij shëndetësore sa vjen e po përmirësohet, njoftoi Presidenti i vendit Jacob Zuma.

Një krim me të vërtetë monstruoz, barbar ka ndodhur në të ashtuquajturin
Kreu i rebelëve në Republikën e Afrikës Qendrore, Michel Djotodia, deklaroi se pezullon veprimin e Kushtetutës së vendit dhe shpërndan parlamentin. Michel Djotodia njoftoi gjithashtu mbi fillimin e periudhës së tranzicionit.
Michel Djotodia, lideri i grupit rebel "Seleka", i cili ditën e dielë pushtoi kryeqytetin e Republikës së Afrikës Qendrore (RAQ) - Bangui, e shpalli veten President të vendit.
Autoritetet e Republikës së Afrikës Qendrore (RAQ) dhe kryengritësit e grupit rebel "Seleka" nënshkruan marrëveshjen e armëpushimit të përkohshëm, njoftojnë mediat lokale.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31