×
Kriza siriane, 16 shtator 2013

Autoritetet e Sirisë ftuan Përfaqësuesen e Komisionit Special të OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Carla Del Ponte, të vizitojë vendin në mënyrë private.

Një ditë pas arritjes së marrëveshjes për likujdimin e armëve kimike siriane midis Rusisë dhe SHBA-së trupat e Presidentit Bashar Al-Assad u hodhën në sulm.

Uashingtoni, Londra, Parisi dhe Moska janë dakord me faktin që në rast të mospërmbushjes nga ana e Damaskut të marrëveshjeve për kontrollin dhe shkatërrimin e armëve kimike do të ketë pasoja të rënda, deklaroi Sekretari Amerikan i Shtetit, John Kerry.

Rezoluta e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Sirinë, e cila do të ketë të bëjë me transferimin e armëve kimike të vendit nën kontrollin ndërkombëtar, duhet të përmbajë karakter "të fortë dhe detyrues".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Shtator 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shtator 2013
1
7
8
14
15
21
22
28
29