×
Sociale 16 prill 2013
Komisioni Europian publikoi rezultatet e kontrollit të fundit, të kryer në territorin e BE-së në produktet e mishit të viçit, si pasojë e të cilit rezultoi se rreth 5% e produkteve të kontrolluara përmbanin mish kali.
Autoritetet pakistaneze kanë njoftuar mbi vdekjen e të paktën 5 pakistanezëve si pasojë e tërmetit të fuqishëm në Iran. Pakistanezët humbën jetën në një zonë pranë kufirit me Iranin.
Amplituda e lëkundjeve sizmike të tërmetit më të fortë në 40 vitet e fundit në Iran arriti nga kufiri pakistanezo-iranian deri në kryeqytetin e Emirateve të Bashkuara Arabe Abu - Dhabi dhe në qytete të tjera të Gadishullit Arabik.
Irani, tërmet, Gadishulli Arabik
Kancelarja gjermane Angela Merkel u nderua me çmimin që mban emrin e Lordit Immanuel Jakobovits, i cili
Javën e kaluar, plot 33 vjet pas vdekjes së diktatorit jugosllav Josip Broz Tito, u hapën kasafortat me sendet personale të tij. Listat e sendeve që përmbanin kasafortat ende nuk janë bërë publike.
Sipas një deklarate të autoriteteve iraniane, qindra njerëz mund të kishin humbur jetën si rezultat i tërmetit të fuqishëm që ra në juglindje të Iranit.
Numri i të vrarëve si rezultat i dy shpërthimeve në vijën
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2013
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2013
6
7
13
14
20
21
27
28