×
Sociale 18 tetor 2012
"Norvegjezët në shërbim të propagandës sovjetike" - ky është titulli
Ylli i serive të filmit “Emmanuelle” aktorja holandeze Sylvia Kristel vdiq sot në Amsterdam në moshën 60 vjeçare nga një sëmundje e rëndë. Ajo vuante nga një sëmundje onkologjike.
Administrata e rrjetit social “Twitter” për herë të parë në historinë e burimeve përdori instrumentet për bllokimin lokal të përdoruesve.
Gjithnjë e më shumë gjallesa po kalojnë në kategorinë e atyre në rrezik për zhdukje dhe vetëm para pak kohe lista e bimëve dhe kafshëve në zhdukje u shtua me 400 specie të reja.
Itinerari "Moskë - Paris". Marshimi i kalorësve kozakë rusë përfundoi me sukses. Kuajt e racës së Donit, po ashtu si dhe 200 vjet më parë, kur të hipur mbi ta përshkuan Europën luftëtarët e korparmatës së prijësit (atamanit) legjendar rus Pllatov, e kaluan në mënyrë të shkëlqyer provën. Duke përsëritur rrugën e paraardhësve të vet, detashmenti i kozakëve përshkoi gati tre mijë kilometra.
Shkencëtarët britanikë paralajmërojnë për shpërthimin global të një infeksioni të rrezikshëm viral. Virusologi kryesor britanik Profesori John Oxford nga spitali i Mbretëreshës Mari i Universitetit të Londrës mendon se epidemia do të fillojë brenda pesë viteve të ardhshme.
Të paktën 11 persona, përfshirë këtu dhe pesë fë
Sot në Greqi po mbahet një grevë e përgjithshme 24-orëshe. Në të gjithë vendin janë mbyllur institucionet qeveritare, shumë dyqane, universitetet, bankat dhe muzetë. Është ndërprerë gjithashtu edhe transporti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
6
7
13
14
20
21
27
28