×
Sociale 8 maj 2012
Aktivistët e opozitës, të cilët u mblodhën pranë monumentit të Heronjve të Plevna-s, pranë stacionit të metrosë “Kitai-Gorod” në qendër të Moskës, nuk janë shpërndarë ende.
Në Moskë, në një nga godinat e Universitetit të Miqësisë së Popujve të Rusisë (RUDN) u rrahën keq mes tyre dy studentë nga Shqipëria dhe Palestina, i njoftoi Agjencisë “Interfax” një burim në organet e ruajtjes së rendit.
Në Britaninë e Madhe sot u lëshua në ujë jahti Olimpik me një veshje prej më shumë se 1200 fragmentesh të ndryshme prej druri.
Ndryshojnë brezat, kalojnë dekadat, por Fitorja mbi nazizmin në vitin 1945 vazhdon të mbetet si dhe më parë një nga ngjarjet kryesore historike për miliona njerëz në mbarë planetin. 8 dhe 9 Maji janë shpallur me vendim të OKB-së Ditë të Përkujtimit dhe Pajtimit. Në Rusi Dita e Fitores është një festë e adhuruar, mjaft e shtrenjtë për gjithë popullin.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
6
12
13
19
20
26
27