×
Sociale 3 maj 2012
Kryeministiri rus Vladimir Putin nënshkroi një dekret sipas të cilit të  diplomuarit e
Statuja e zhveshur e perandorit Trajan me ulkonjën dake në duar shkaktoi një valë të papërmbajtshme emocionesh në zemrat e banorëve të Bukureshtit.
Kërkesa për prodhimin e ushqimeve aty nga viti 2050 do të rritet me 80% për llogari të rritjes së popullsisë dhe kërkesave të konsumit të banorëve të vendeve në zhvillim.
Për një javë nga sipërfaqja e lumit Angara, të ndotur prej nënprodukteve të naftës, u arrit të mblidhen rreth 77 metra kub emulsione nafte.
Reduktimi i theksuar i numrit të insekteve në botë ka ushtruar një ndikim të ndjeshëm në rendimentin e mollëve, luleshtrydheve dhe kulturave tjera. Shkencëtarët mendojnë se pikërisht kjo po shkakton rritjen e çmimeve të frutave.
Në Shtetet e Bashkuara filloi procesi gjyqësor mbi çështjen e aksidentit në platformën e shpimit në Gjirin e Meksikës, që shkaktoi një katastrofë shumë të madhe ekologjike.
parada, Moska, Sheshi i Kuq, Dita e Fitores
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
6
12
13
19
20
26
27