×
Sociale 22 mars 2012
I burgosuri i kolonisë së riedukimit të të dënuarve ordinerëve në veri të Rusi bëri një arratisje të guximshme.
Të paktën 32.000 shtëpi janë dëmtuar nga tërmeti i fuqishëm që ra në Meksikë, njoftuan autoritetet e vendit. Rreth 30.000 godina banimi u shkatërruan në shtetin Guerrero, 800 prej tyre u shndërruan në gërmadha.
Ministri i Brendshëm i Francës Claude Guéant konfirmoi zyrtarisht vdekjen e Mohammed Merah, të dyshuarit në vrasjen e 7 personave.
Gjendja e ndërmarrjeve kryesore prodhuese të kompleksit ushtarako-industrial të Siberisë nuk i përgjigjet kërkesave aktuale të sigurisë së vendit, deklaroi Sekretari i Këshillit të Sigurimit Kombëtar të Rusisë Nikollai Patrushev.
Greva masive të nëpunësve civilë po zhvillohen në territoret e pesë landeve federale në verilindje dhe jugperëndim të vendit.
Me ngrohjen globale dhe shkrirjen graduale të mantelit të akullt të kores së Tokës niveli i ujit në Oqeanin Botëror është në rritje. Por pritja e përmbytjes së fuqishme të zonave bregdetare kontinentale pas 100 vjetësh ngjason më tepër me një fantazi të zymtë, mendojnë shkencëtarët e Universitetit të Columbia-s, të cilët publikuan një artikull mjaft interesant me këtë temë në revistën Nature.
Revista e parë në botë për politikën e jashtme, e cila është botuar në Rusi, shënon jubleun e saj. Në mars u mbushën 90 vjet që kur doli në dritë numri i parë i revistës “Jeta ndërkombëtare”.
Shirat e mëdha kanë gërryer asfaltin e rrugëve dhe kanë shk
“Rosselhoznadzor” (Shërbimi Federal i Rusisë për Monitorimin Veterinar dhe Fitosanitar) pezulloi përkohësisht importet e bagëtive (lopëve, viçave, dhive e deleve) dhe derrave të gjallë nga Bashkimi Evropian.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2012
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2012
3
9
10
17
18
24
25
31