×
Sociale 9 mars 2011
Në stacionin e transportit publik ndodhi një shpërthim në jugperëndim të Moskës aty rreth orës 16.30. Mekanizmi shpërthyes detonoi në afërsi të Akademisë së Shërbimit Federal të Sigurimit të Federatës Ruse.
Startoi në Gjermani etapa e katërt e konkursit kombëtar “Mëso rusisht, duke luajtur”. Ai organizohet në të gjithë vendin që nga viti 2007, që u shpall Vit Ndërkombëtar i gjuhës ruse.
9 marsi është ditëlindja e Juri Gagarinit. Kozmonauti i parë i Tokës sot do të kishte mbushur 77 vjetorin e vet. Këtë vit kremtohet jubileu gjysmë shekullor i fluturimit të tij historik në kozmos.
Rusia dhe Lituania do të krijojnë forumin shoqëror të mirëbesimit. Zëvendës ministrat e punëve të jashtme të të dy vendeve do të zhvillojnë negociata për krijimin e tij më 10 mars në Vilnius.
Viti jubilar i 50 vjetorit të fluturimit në kozmos i Juri Gagarinit, i cili do të
Në kryeqytetin e Gjetrmanisë do të hapet ekspiozita turistike ndëkombëtare “ITB-Berlin 2011”, e cila është një lloj barometri për Industrinë Turistike Botërore (ITB). Në të marrin pjesë 11 mijë kompani dhe organizata nga 190 vende të ndryshme.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
3
6
7
12
13
18
19
20
22
23
26
27