×
Sociale 25 mars 2010
Patriarku Kirill për herë të parë hyri në listën e rusëve të cilët gëzojnë besimin më të madh të qytetarëve, i njoftuan Agjencisë "Interfax" sociologët e Qendrës "Levada".
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev nënshkroi dekretin për dhënien 5 qyteteve ruse titullin "Qyteti i lavdisë së luftës".
Dimitri Medvediev mendon, se kremtimi i jubileut të Fitores në Luftën e Madhe Patriotike duhet të shoqërohet me "fushatë informative, detyra e së cilës konsiston në thënien e së vërtetës".
Parlamenti i Çeçenisë (Kaukazi i Veriut) konfirmoi themelimin e çmimit ndërkombëtar të paqes me emrin e Presidentit të parë të Republikës së Çeçenisë Ahmat Kadirov.
Dimitri Medvediev nderoi kujtimin e heronjëve të Luftës së Madhe Patriotike të viteve 1941-1945 duke vendosur kurorën me lule pranë Zjarrit të Amëshuar në kodërvarrin e Mamajevit në qytetin Vollgograd (ish Stalingradi).
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvedeiv mbërriti në Vollgograd për të diskutuar përgatitjen e kremtimit të 65 vjetorit të Fitores në Luftën e Madhe Patriotike.
  Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Bot
Lideri i ilegalitetit vahhabit të Republikës së Kabaradino-Ballkarisë Anzor Astemirov, i njohur gjithashtu si "Emiri i xhamaatit të Kabaradino-Ballkarisë", u likuidua në Nalçik gjatë një operacioni special.
Përgatitjen e kremtimit të 65 vjetorit të Fitores së popullit sovjetik në Luftën e Madhe Patriotike do të diskutojë Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në mbledhjen e komitetit organizativ për zhvillimin e aktiviteteve solemne në Vollgograd.
Urali është një rajon krejtësisht unikal. Ai shërben si kufi ndarës midis Europës dhe Azisë, midis pjesëve perëndimore dhe lindore të Rusisë. Dhe ky kufi, duhet thënë, është mjaft impresionues.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2010
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2010
4
6
7
8
10
13
14
16
20
21
27
28