×
Sociale 22 mars 2010
Kuba përfitoi pjesën e parë për këtë vit t
Organet ruse të ruajtjes së rendit kanë arrestuar disa të dyshuar për organizimin e sulmeve hackers në sistemin e pagesave Royal Bank of Scotland në vjeshtë të vitit 2008, njofton Financial Times me referim tek burime anonime.
  Duma Shtetërore e Rusisë po shqyrton variante të ndryshme të realizimit të amnistisë me rastin e jubileut të Fitores. Nga vendet e kryerjes së dënimit mund të lirohen rreth 46 mijë veta.
Ceremonia e inagurimit të itinerarit të parë të drejtëpërdrejtë transoqeanik midis Rusisë dhe Amerikës së Jugut u zhvillua në Shën Peterburg.
  22 mars Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS) Në Gjermani, në drejtim të Danzigut, trupat sovjetike duke përballuar rezistencën këmbëngulëse të kundërshtarit me luftime të ashpra zunë disa pika banimi.
  Në Moskë në moshën 64 vjeçare u nda nga jeta legjenda e muzikës së lehtë sovjetike Valentina Tollkunova.
Uji i ndotur vret më shumë njerëz se sa luftrat dhe të gjitha format e tjera të dhunës të marra së bashku.
Gjuha ruse po vjen duke u bërë sërish konsoliduese në botën sllave. Për këtë u fol të shtunën në Kongresin ndërkombëtar me temë "Gjuha ruse: fatet historike dhe bota bashkëkohore".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2010
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2010
4
6
7
8
10
13
14
16
20
21
27
28