×
Sociale Dhjetor 2009
Urimet e Presidentit të Rusisë me rastin e Vitit të Ri. "Të nderuar qytetarë të Rusisë! Të dashur miq!
Suksese grandioze u uroi për vitin që vjen Kryeministri Vladimir Putin qytetarëve rus
Gjatë këtyre 10 viteve të kaluara jeta u bë shumë më dinamike, gjë kjo që nuk mund të mos ndikonte edhe në sferën profesionale, vë në dukje gazeta "Trud".
Rusia, kriza, ekonomia, eksperti, shtypi, puna, arsimi, punëdhënësi
Në Moskë po starton projekti "Pema e Vitit të Ri të Fitores". Organizator
Në vigjilje të Vitit të Ri shërbimet sociologjike "zbavisin publikun" me të dhënat e anketimeve të gjithëmundshme të zhvilluara nga ato. Prej tyre mund të mësohen jo pak gjëra interesante. P.sh.
Kriza ekonomike po avancon në Rusi ngadalë dhe shumica e banorëve të saj po
310 vjet më parë u lëshua dekreti personal nga ana e Carit rus, Pjetrit të Madh “Mbi festimin e Vitit të Ri”. Në përputhje me rregulloret e qeverisë festat e Vitit të Ri duhej të kremtoheshin çdo vit nga 1 deri më 7 janar.
Mbi rolin historik të Josif Stalinit do të vazhdojnë të diskutojnë e debatojnë jo vetëm gjatë këtij shekulli, por edhe në qindvjeçarët e ardhshëm.
Më 9 dhjetor në Rusi kremtohet Dita e Heronjve të Atdheut. Në këtë ditë nderojnë Heronjtë e Bashkimit Sovjetik, Heronjtë e Federatës Ruse, Kavalierët e Urdhërit të Shën Gjergj Ngadhënjimtarit dhe Urdhërit të Lavdisë.
Mjetet profesionale të informimit masiv janë shenjë, atribut i shtetit të pavarur. Për këtë deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev.
Personat fajtorë për tragjedinë që ndodhi në klubin e natës të qytetit Perm duhet të dënohen maksimalisht rëndë, deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev.
Biseda 4 orëshe në “linjë direkte” e Kryeministrit Vladimir Putin me qytetarët e vendit tërhoqi vemendjen e përqendruar jo vetëm të teleauditorit shumëmlionësh, por dhe u dha ushqim për përtypje analistëve.
Në Kongresin botëror të bashkatdhetarëve që po zhvillohet në Moskë
“Çdo bashkatdhetar duhet të dijë se në mbrojtje të tij qendron Rusia!”, — deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në Kongresin botëror të bashkatdhetarëve që u hap në Moskë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2009
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2009
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
26
27
30